USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів

До угруповання входив голова селищної ради, керівник комунального підприємства, комерційна структура та інженер з технагляду
Зловмисники на Одещині розікрали 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів
Зловмисники на Одещині розікрали 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів
Джерело: СБУ

На Одещині викрили злочинне угруповання, яке розікрало майже 2,4 млн грн державних коштів, виділених на ліквідацію наслідків російських обстрілів. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

До угруповання входив голова селищної ради, залучивши керівника комунального підприємства, підконтрольну комерційну структуру та інженера з технагляду.

"Серед об'єктів, які зазнали руйнувань, 9-поверховий житловий будинок в одному населеному пункті та шість приватних будинків – в іншому. Вартість робіт по їх відновленню оцінили у понад 11 мільйонів гривень", – йдеться в повідомленні.

За рішенням селищної ради одне з місцевих комунальних підприємств було визначено на проведення відновлювально-будівельних робіт.

Слідство встановило, що фігуранти в офіційних документах зазначили неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та вартості використаних матеріалів. Внаслідок таких дій збитки сягнули 1,4 млн гривень.

Більше того, селищний голова спільно з начальником комунального підприємства оформили на роботу 12 фіктивних працівників, яким виплатили понад 1 млн гривень "заробітної плати".

Відкрито кримінальні справи за статтями:

  • ч. 4 та 5 ст. 191, ч. 3 та 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);
  • ч. 2 та 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Триває слідство.

Нагадаємо, сьогодні також повідомлялось, що експосадовець Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міноборони України привласнив майже один млн грн з державного бюджету, що були виділені для будівництва військового об’єкта.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС