USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова

У власність держави перейшов ПрАТ "Вінницяпобутхім"
Вінницяпобутхім
ПрАТ "Вінницяпобутхім"
Джерело: відкриті джерела

ПрАТ "Вінницяпобутхім", яким володів російський олігарх Віктор Кононов, перейшов у власність держави. Це - рішення Вищого антикорупційного суду за позовом Мін'юсту, повідомляє СБУ.

На цьому підприємстві виробляли косметику та побутову хімію таких брендів як "Ушастый нянь", "Мистер чистер", "Sarma" тощо.

У власність держави перейшло 100% акцій компанії, а також усіх її банківських рахунків, промислових потужностей, транспорту та нерухомості. Це все на суму 2 млрд грн.

В СБУ заявили, що Кононов є гендиректором та одним з бенефіціарних власників підсанкційної компанії РФ "Невская косметика", якій належали активи вінницького підприємства.

"Сам російський мільярдер є публічним прихильником війни проти України та одним з ключових "донорів" бюджету країни-агресора. Щоб приховати від націоналізації продукцію вінницької філії, топменеджмент компанії Кононова намагався вивезти її з України як гуманітарні вантажі. Співробітники Служби безпеки своєчасно викрили оборудку і заблокували її у липні 2022 року.", - йдеться у повідомленні Служби безпеки.

Правоохоронці ведуть слідство по трьох статтях ККУ: за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми; незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації; незаконне використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала.

Минулого року Вищий антикорупційний суд конфіскував частину активів колаборанта, колишнього мера Херсона Володимира Сальдо, який наразі є ватажком окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонської області.

Читайте також:
Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту
У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ
Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW
Колишній міліціонер допомагав росіянам атакувати Торецьк, виступаючи інформатором: СБУ його задаржала Колишній міліціонер допомагав росіянам атакувати Торецьк, виступаючи інформатором: СБУ його задаржала