USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації

Його підозрюють у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ
Жан Новосельцев
Жан Новосельцев
Джерело: відкриті джерела

СБУ затримала блогера та його спільників, які працювали над дискредитацією ЗСУ. Зокрема виступали проти мобілізації в Україні. Про це повідомляє СБУ.

У службі не називають прізвищ, однак ЗМІ пишуть, що йдеться про Жана Новосельцева. В ході спецоперації, СБУ провела превентивні заходи у Київській, Одеській, Харківській та Закарпатській областях.

"Одним з організаторів виявився 44-річний колишній тележурналіст та ексведучий популярних телепроєктів України. Зараз він називає себе блогером і поширює прокремлівські наративи на різних майданчиках", - уточнює СБУ.

За даними слідства, затриманий залучив до підривної діяльності на користь держави-агресора ще сімох спільників: псевдоекспертів, адміністраторів інтернет-спільнот та відеомонтажерів.

"Зловмисники створили цілу мережу каналів та сторінок в YouTube, Telegram та Facebook із загальною аудиторією понад 600 тис. користувачів. Вони видавали себе за журналістів та розганяли провокативний контент, розповідали про силові методи ухилення від мобілізації. Також на спеціально створеному сайті фігуранти "зливали" персональні дані українських військових", - повідомляє СБУ.

Затриманим повідомлено про підозру за статтею "перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань".

Додамо, Жан Новосельцев - засновник "17" каналу та колишній ведучий програми "Гроші" на каналі "1+1". У травні 2014 року "1+1" розірвав трудові відносини з Новосельцевим "через співпрацю з каналом ГромТБ". Новосельцев заснував "17" канал, з якого пішов у лютому 2017 року. Нині він є соратником львівського провокатора Остапа Стахіва.

У 2019 році Новосельцев балотувався в народні депутати на одномандатному виборчому окрузі №94 на Київщині (центр виборчого округу: місто Обухів; міста Васильків, Обухів; Васильківський, Обухівський райони), але не пройшов до Верховної Ради.

Нагадаємо, до 15 років тюремного ув’язнення заочно засудили проросійського блогера-мільйонника Юрія Подоляку, який наводив ракети РФ на Миколаїв. Подоляка створив власний ютуб-канал із загальною аудиторією понад 3 млн підписників.

Теги: СБУ
Читайте також:
У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ У Харкові керівник популярного банку виявився агентом військової розвідки РФ, – СБУ
Колишній міліціонер допомагав росіянам атакувати Торецьк, виступаючи інформатором: СБУ його задаржала Колишній міліціонер допомагав росіянам атакувати Торецьк, виступаючи інформатором: СБУ його задаржала
Дискредитували Сили оборони: На Полтавщині й Закарпатті ліквідували дві ботоферми, які працювали на російські спецслужби Дискредитували Сили оборони: На Полтавщині й Закарпатті ліквідували дві ботоферми, які працювали на російські спецслужби
Готували замах на Гордона і не тільки: СБУ викрила агентів ФСБ, яких координував екснардеп Готували замах на Гордона і не тільки: СБУ викрила агентів ФСБ, яких координував екснардеп