USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський зустрівся з Байденом: Про що говорили. Фото

Лідери обговорили подальшу взаємодію для посилення оборонних спроможностей України
Зеленський і Байден в Японії_2
Володимир Зеленський і Джозеф Байден в Японії, 21 травня 2023 року
Джерело: Офіс Президента

У межах участі в саміті "Групи семи" в японській Хіросімі президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідером Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Глава держави подякував за надання потужної фінансової допомоги Україні з боку США, яка вже становить загалом понад 37 млрд доларів, а також за оголошений Джозефом Байденом новий пакет військової допомоги на суму 375 млн доларів.

"Велика подяка від нашого народу. Я радий, що ми маємо такі сильні відносини", – сказав Зеленський.

Він окремо відзначив рішення Байдена підтримати міжнародну авіаційну коаліцію.

Лідери обговорили подальшу взаємодію для посилення оборонних спроможностей України, а також питання реалізації української "формули миру".

Президенти обмінялися думками щодо проєктів реконструкції та відбудови нашої країни.

Окремо Зеленський зупинився на питанні євроатлантичної інтеграції України та підготовці до Вільнюського саміту НАТО. Глава держави наголосив на важливості отримання гарантій безпеки для України до вступу нашої країни в альянс.

Володимир Зеленський і Джозеф Байден в Японії, 21 травня 2023 року
Джерело: Офіс Президента

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується