USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Залізний промінь": Ізраїль пришвидшує розгортання лазерної системи ППО

Лазерна протиповітряна оборона значно дешевша за "Залізний купол"
лазер ППО
"Залізний промінь"
Джерело: відкриті джерела

Ізраїль, де триває війна й влада розпочала повну евакуацію міста Сдерот, що розташоване поблизу Сектора Гази, прискорює розгортання лазерної системи протиповітряної оборони Iron Beam ("Залізний промінь", – ред.) на тлі активізації бойових дій. Про це інформує Defence Industry.

За інформацією видання, Армія оборони Ізраїлю у межах експлуатаційних випробувань отримає на бойове чергування лазер потужністю 100 кВт. Пристрій розробила компанія Rafael.

"Система призначена як для перехоплення артилерійських снарядів, так і для мінометних мін і безпілотників на відстані кількох кілометрів", – ідеться у повідомленні.

Що відомо про "Залізний промінь"?

У березні 2022 року армія Ізраїлю провела низку успішних випробувань "Залізного променя". Лазер вдало знищив безпілотники, мінометні міни та ракети. Початково систему планували поставити на озброєння ЦАХАЛ у 2025 році, однак процес пришвидшили через напад ХАМАСу.

Зараз ЦАХАЛ і Rafael мають лише прототипи лазерних станцій, яких недостатньо для ефективного прикриття ізраїльської території. Через це лазерну ППО розмістять лише на найвразливіших для атак напрямах.

Крім того, лазерна протиповітряна оборона значно дешевша за "Залізний купол" – один постріл коштує до 1 тис. доларів, на відміну від оцінної вартості ракети Tamir – 40–50 тис. доларів.

Адже під час атаки ХАМАСу Ізраїль зіштовхнувся з дефіцитом ракет для "Залізного купола".

Що передувало?

Нагадаємо, вихідними ЦАХАЛ повідомив, що піхотинці і танки армії Ізраїлю увійшли на територію Сектора Гази в рамках "локальних рейдів", щоб очистити територію від потенційних терористів і знайти зниклих безвісти ізраїльтян.

Як відомо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робили 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Новини за темою: Напад ХАМАСу на Ізраїль поклав кінець стосункам Нетаньягу і Путіна, – WSJ

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає