USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Напад ХАМАСу на Ізраїль поклав кінець стосункам Нетаньягу і Путіна, – WSJ

Припинення угоди між РФ та Ізраїлем підкреслює ширші тектонічні зрушення, що відбуваються в ролі Росії на Близькому Сході
Нетаньяху та Путін
Джерело: Anadolu Agency

Прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу вдавалося зберігати "тепле спілкування" з російським диктатором Володимиром Путіним, але після найжорстокішого нападу ХАМАСу цьому прийшов кінець, повідомляє The Wall Street Journal.

Видання нагадує, що Нетаньягу був із Путіним навіть у той час, коли той дедалі більше опинявся в ізоляції. Навіть вторгнення Росії в Україну і потепління її відносин із заклятим суперником Ізраїлю – Іраном – не змогли підірвати цю співпрацю.

Лідери підтримували зв'язок телефоном, і Нетаньягу оголосив про позаблоковий підхід до війни в Україні, відмовившись надавати Києву летальну допомогу або системи протиповітряної оборони, незважаючи на тиск Заходу.

"Тепер після смертоносної атаки підтримуваних Іраном бойовиків ХАМАСу на Ізраїль ці розмови, схоже, припинилися. Путін – один із небагатьох світових лідерів, який не зателефонував Нетаньягу, щоб висловити співчуття у зв'язку із загибеллю понад 1300 ізраїльтян, убитих ХАМАСом під час цієї атаки", – йдеться в матеріалі.

На думку експертів, припинення угоди між Росією та Ізраїлем підкреслює ширші тектонічні зрушення, що відбуваються в ролі Росії на Близькому Сході відтоді, як Путін почав війну в Україні.

РФ в обмін на "Шахеди" надала Ірану навчально-тренувальні літаки Як-130 і розглядає можливість продажу Ірану винищувачів Су-35, що може змінити баланс повітряних сил на Близькому Сході.

Також журналісти пояснюють, що Кремль має внутрішні причини вітати війну якомога далі від російських кордонів.

Новини за темою: Азербайджан готується до вторгнення у Вірменію найближчим часом, - Politico

Напередодні президентських виборів у Росії, запланованих на березень, Путін шукає спосіб відволіктися від війни в Україні.

Раніше ми писали, шо армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції в Секторі Гази, яку планували на ці вихідні, через погоду. 

Вчора Армія оборони Ізраїлю заявила, що завершує підготовку до "повномасштабної наземної операції" в Секторі Гази. Наразі в армії Ізраїлю завершується набір сотень тисяч резервістів.

Як відомо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає