USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

За Плутоном вчені знайшли 12 нових об'єктів

У Сонячній системі може існувати ще один пояс Койпера
Плутон
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Вчені виявили поза поясом Койпера 12 великих об'єктів. Це може вказувати на те, що у Сонячній системі міститься набагато більше матеріалу, ніж вважалося і може існувати другий пояс Койпера, повідомляє Live Science.

Вплив Сонця тягнеться далеко за орбіти восьми планет нашої системи. За межами Нептуна Сонячна система сягає 100 астрономічних одиниць. Для порівняння, найдальша від Сонця планета Нептун знаходиться на відстані 30 астрономічних одиниць від нього.

"На краю Сонячної системи існує також хмара Оорта, вважається, що вона простягається на 1 тис. астрономічних одиниць, а може й далі. Однак більшість найбільших відомих астероїдів, комет та інших великих об'єктів, що знаходяться за межами орбіти Нептуна, утримуються в поясі Койпера, який простягається на відстані від 30 до 50 астрономічних одиниць від Сонця. Серед них, зокрема, карликова планета Плутон та Аррокот – найдальший об'єкт, який коли-небудь відвідував космічний апарат", - йдеться у дослідженні.

Вчені знайшли 12 нових об'єктів на відстані близько 60 астрономічних одиниць від Сонця під час пошуку нової мети для апарату New Horizons, який вивчав Плутон та Аррокот. Зараз пристрій знаходиться на відстані 57 астрономічних одиниць від Сонця та продовжує рух до геліопаузи.

Новини за темою: Вчені виявили найшвидшу "зірку-втікачку" в Чумацькому Шляху

При цьому дослідники зізнаються, що не здивовані своїм відкриттям, оскільки Сонячна система дуже мала за космічними мірками і набагато масивніша. А це краще відповідає тому, що астрономи знають про інші системи.

Раніше

У 31-му світловому році від нас астрономи виявили неймовірно рідкісний світ розміром із Землю, що обертається на відстані від своєї зірки, який має бути гостинним для життя, яким ми його знаємо. Тобто якщо сама екзопланета має сприятливі умови для виникнення життя, повідомляє Science Alert.

Група астрономів на чолі з Діаною Косаковскі з Інституту астрономії Макса Планка (MPIA) у Німеччині виявила найближчу червону карликову зірку Wolf 1069. 

Нещодавно відкрита екзопланета, маса якої у 1,36 раза перевищує масу Землі, отримала назву Wolf 1069b.

Новини за темою: Лишили сміття на орбіті: У США вперше оштрафували компанію
Читайте також:
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
Рятуючи захисників: На Полтавщині роблять унікальні медичні інструменти для вилучення уламків з тіл поранених Рятуючи захисників: На Полтавщині роблять унікальні медичні інструменти для вилучення уламків з тіл поранених
Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим
Найщасливішою країною світу стала Фінляндія, Україна ж опинилася на 105 місці, – дослідження Найщасливішою країною світу стала Фінляндія, Україна ж опинилася на 105 місці, – дослідження