USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Астрономи знайшли нову планету, на якій може бути життя

Нещодавно відкрита екзопланета, маса якої у 1,36 раза перевищує масу Землі, отримала назву Wolf 1069b
космос
Джерело: відкриті джерела

У 31-му світловому році від нас астрономи виявили неймовірно рідкісний світ розміром із Землю, що обертається на відстані від своєї зірки, який має бути гостинним для життя, яким ми його знаємо. Тобто якщо сама екзопланета має сприятливі умови для виникнення життя, повідомляє Science Alert.

Група астрономів на чолі з Діаною Косаковскі з Інституту астрономії Макса Планка (MPIA) у Німеччині виявила найближчу червону карликову зірку Wolf 1069. 

Нещодавно відкрита екзопланета, маса якої у 1,36 раза перевищує масу Землі, отримала назву Wolf 1069b.

"Коли ми проаналізували дані про зірку Wolf 1069, ми виявили чіткий низькоамплітудний сигнал того, що здається планетою з масою приблизно земною", – говорить Косаковскі.

"Він обертається навколо зірки за 15,6 дня на відстані, еквівалентній одній п'ятнадцятій частині відстані між Землею та Сонцем".

Джерело: відкриті джерела

Це, безумовно, було б занадто жарко для життя, якби Wolf 1069 був зіркою, подібною до Сонця, але червоні карлики набагато менші і холодніші за нашу рідну зірку. Це означає, що їх населені зони значно ближче до зірки, ніж населена зона нашої Сонячної системи, яка тягнеться від Венери до Марса.

Хоча Wolf 1069b знаходиться в 15 разів ближче до своєї зірки, ніж Земля до Сонця, випромінювання, що отримується нею, становить близько 65% від того, що Земля отримує від Сонця.

Але, очевидно, що для проживання потрібно набагато більше, ніж просто правильна близькість до зірки.

На жаль, нам доведеться почекати, щоб дізнатися більше: Wolf 1069b не проходить між нами та його зіркою, а це означає, що нині ми не маємо можливості досліджувати його атмосферу.

"Нам, ймовірно, доведеться почекати ще десять років для цього", – уточнює Косаковскі.

Читайте також:
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто