USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

За два роки кількість жінок у ЗСУ зросла на 40%

З 2019 року дівчата отримали право навчатися у військових ліцеях
жінки-військові
Джерело: відкриті джерела

За два роки кількість жінок у Збройних силах України зросла на 12 тисяч, або на 40%. Зараз проходять службу майже 43 тис. військовослужбовиць. Про це поінформувала пресслужба Міноборони України.

У відомстві порівняли дані за 2021-й і 2023 роки. Зростання відбулося в основному завдяки скасуванню всіх обмежень щодо жінок-військовослужбовиць.

"Якщо раніше жінки могли проходити службу на посадах переважно медичних спеціальностей, зв'язківців, бухгалтерів, діловодів і кухарів, то нині жінка в армії може бути водієм, гранатометником, заступником командира розвідгрупи, командиром БМП, ремонтником, кулеметником, снайпером тощо", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що раніше контракт на проходження військової служби укладався жінками віком від 18 до 40 років, тоді як у чоловіків такого обмеження не було. Тепер від 18 до 60 років контрактниками можуть стати представники обох статей.

Там також додали, що тривалість декретної відпустки, визначена в медичному висновку, нині зараховується до строку вислуги у військовому званні.

З 2019 року дівчата отримали право навчатися у військових ліцеях.

"Жінки, які у майбутньому бачать себе офіцерами ЗСУ, мають доступ до усіх рівнів військової освіти. Їм дозволено опановувати ті самі спеціальності, що і чоловікам, а згодом і служити за широким переліком посад", – наголосили в Міноборони.

Також відомство зазначило, що подбало про те, аби у жінок в армії були окремі місця розташування, вбиральні, форма тощо.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16