USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

За час повномасштабного вторгнення бійці ЗСУ ліквідували до 20 російських генералів: Графіка

ліквідований генерал
Джерело: UWN

За різними даними за час повномасштабної війни Збройні сили України ліквідували від 10 до 20 російських генералів, за традицією країна-окупант замовчує втрати такого рівня. За відкритими джерелами можна знайти дані про 11 ліквідованих генералів. Детальніше про них розповідає UWN.

У Бердянську загинув заступник командувача південного військового округу РФ - генерал-лейтенант Олег Цоков, смерть високопосадовця, російського офіцера, який бере участь у війні в Україні підтвердили депутати країни-терористки. Тим часом міністерство оборони Росії досі офіційно ніяк не прокоментувало повідомлення про загибель генерала.

28 лютого під Маріуполем було ліквідовано заступника командувача 41 загальновійськової армії центрального військового округу Росії генерал-майора Андрія Суховецького. Цікаво, що президент країни-терористки  Володимир Путін особисто визнав смерть Суховецького, так він став першим російським генералом чию загибель офіційно визнала російська влада.

Також у Маріуполі орієнтовно у середині березня батальйон "Азов" ліквідував командувача елітної 150-ї мотострілецької дивізії збройних сил РФ генерал-майора Олега Мітяєва. До вторгнення в Україну Мітяєв був заступником командувача російського угруповання в Сирії. До речі, саме ця 150-та дивізія зазвичай відкривала Московські паради на 9-те травня.

Українська розвідка повідомила, що під Харковом було ліквідовано генерал-майора, начальника штабу і першого заступника командувача 41-ї армії центрального військового округу РФ Віталія Герасимова, а разом з ним ще декілька старших офіцерів російської армії. Герасимов брав участь у другій Чеченській війні та війні в Сирії, мав медаль за повернення Криму.

У Чорнобаївці Херсонська області було вбито командувача 49-ї загальновійськової армії Росії генерал-лейтенанта Якова Рєзанцева, тоді ЗСУ завдали удару по передовому командному пункту, де в той час перебував окупант, як і багато хто з його колег він також брав участь у російській операції у Сирії.

Крім того, за невідомих обставин у березні загинули заступник командувача 8-ї гвардійської армії Росії генерал-майор Володимир Фролов та командувач 29-ї загальновійськової армії Росії генерал-майор Андрій Колесніков.

Новини за темою: ПВК "Вагнер" не існує, – Путін

У квітні внаслідок удару по командному пункту окупантів біля Ізюму Харківської області загинув російський генерал-майор Андрій Симонов. Він вважався провідним спеціалістом з радіоелектронної боротьби у збройних силах РФ. У минулому командував кібербезпекою західного військового округу РФ. 

Найманець ПВК "Вагнер", генерал-майор у відставці Канамат Боташев був ліквідований у травні 2022 року, поблизу міста Попасна Луганської області, штурмовик Су- 25, який пілотував Боташев під час атаки позицій ЗСУ збив за допомогою ПЗРК "Ігла", воїн 80 десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Перший заступник командувача 8 Гвардійської загальновійськової армії РФ, командувач першим армійським корпусом терористів, так званої "ДНР" генерал-майор - Роман Кутузов був знищений біля селища Миколаївка Луганської області у червні 2022 року.

Новини за темою: ПА ОБСЄ визнала Росію державою-спонсором тероризму, а ПВК "Вагнера" - терористичною організацією

Начальник штабу 22-ї армійського корпусу збройних сил РФ генерал-майор Артем Насбулін був ліквідований 11 липня 2022 року в Херсонській області внаслідок вогневого удару HIMARS. Разом з ним загинули четверо офіцерів у званні полковника і підполковника.

Генерал-майор у відставці Дмитро Ульянов був ліквідований 6 лютого 2023 року на Донбасі. Відомо, що на початок повномасштабної війни Ульянов перебував у відставці, але поїхав добровільно вбивати українців, командував мотострілковим полком мобілізованих з республіки Татарстан у складі Росії.

Ще один російський генерал Сергій Горячєв, який очолював штаб 35-ї загальновійськової армії Росії. За непідтвердженими даними у червні цього року його вбили в результаті ракетного удару по командному пункту російської армії в Запорізькій області.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW