USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Євросоюз виділить Україні майже шість тисяч сонячних панелей

Вони забезпечать електрикою школи, лікарні, пожежні частини
Сонячні панелі
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз виділить партію італійських сонячних панелей у кількості 5,7 тисячі штук. Про це у Twitter повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, це буде зроблено для того, щоб замістити пошкоджені енергооб'єкти в результаті російських ракетних ударів. Такий обсяг здатний покрити 11 тисяч квадратних метрів дахів громадських будівель.

"Росія навмисно б'є по українській енергетичній інфраструктурі. Ми працюємо з Україною задля відновлення електропостачання, ремонтуючи і відновлюючи пошкоджену інфраструктуру, а також розвиваючи відновлювану енергетику", – йдеться у заяві.

Перша партія панелей невдовзі вирушить в Україну. Її передасть найбільша італійська енергетична компанія ENEL. Вони вироблені в Катанії за підтримки Європейського фонду інновацій.

"Вони забезпечать електрикою школи, лікарні, пожежні частини. Я переконана, що інші європейські компанії, а також держави-члени, надихнуться цим першим кроком. Тому Україна зможе покластися на чисту електрику, вироблену вдома", – наголосила фон дер Ляєн.

До речі, з 16 січня стартувала програма безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED лампи. Закупку близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок профінансувала Єврокомісія. Інші – надали партнери.

Читайте також:
Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель