USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Стало відомо, коли українці зможуть отримати LED лампочки

Заміна лампочок відбудеться на безоплатній основі
лампочки
Джерело: відкриті джерела

З 16 січня в режимі бета-тестування розпочинається програма безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED лампи. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"На першому етапі плануємо замінити до 500 тисяч ламп у шести регіонах України. Після цього орієнтовно за два тижні проєкт запуститься у звичайному режимі по всій території Україні", – зазначив чиновник.

Кожен зможе подати заявку через "Дію", а потім отримати п’ять нових ламп у найближчому відділені "Укрпошти".

Що було раніше

В Мінекономіки повідомляли, що в Україні населенню замінять 50 млн застарілих ламп розжарювання на нові – світлодіодні енергоощадні.

"Щоб зменшити наслідки ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури, уряд працює у двох напрямках – з одного боку ми збільшуємо виробництво і розподілення енергії, а з іншого – впроваджуємо заходи енергоефективності, які можуть нам допомогти пережити зиму і зменшити споживання енергії. Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енергоощадні LED лампи, може допомогти нам споживати на 7–10% менше електроенергії в момент пікового навантаження", – запевнила міністр економіки Юлія Свириденко.

Закупку близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок профінансує Єврокомісія. Інші – нададуть партнери.

Найближчим часом Мінекономіки представить детальну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи. Обіцяють, що механізм буде максимально простим. Заміна лампочок відбудеться на безоплатній основі.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевняв, що українська влада готується до різних сценаріїв проходження зимового періоду під час агресії Росії.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми