USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів ухвалив рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення до кінця травня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Це пов’язане з тим, що "Нафтогаз" продовжив дію пільгової ціни на газ для населення, вона, як і раніше, становитиме 7 грн 96 коп. за кубометр.

"Сьогодні уряд ухвалює рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення. 2 гривні 64 копійки за кіловат. Залишаємо цю ціну без змін", – сказав Шмигаль.

Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня.

Передісторія

На початку квітня Галущенко заявив, що уряд може підняти ціни на електроенергію та просити українців економити, щоб уникнути відключень влітку.

Міністр енергетики також акцентував на тому, що Україна потребує вдосконаленої протиповітряної оборони, щоб захистити свої енергетичні активи від ракетних атак Росії та уникнути відключень електроенергії цього літа, коли споживання електроенергії наближається до свого зимового піка.

Після атак росіян енергетики намагаються зрозуміти, на скільки можна відновити енергосистему.  

Читайте також:
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників
Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників
Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень? Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?