USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Втрати ворога в Авдіївці вже більші, ніж у Вугледарі та Бахмуті, – Барабаш

РФ втратила більше ніж 400 одиниць на Авдіївському напрямку
Авдіївка_3
Джерело: відкриті джерела

Наразі втрати росіян в Авдіївці вже перевищили їхні втрати й у Вугледарі, й у Бахмуті. Вони становлять мінімум три-чотири тисячі полеглих та сім-вісім тисяч поранених військових, а також понад 400 одиниць знищеної техніки. Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, пише "Укрінформ".

"Це однозначно кілька тисяч загиблих, мінімум три-чотири тисячі. Ну і поранених там уже точно сім-вісім тисяч. Багато хто каже, що втрати ворога на Авдіївському напрямку вже перевищили його втрати й у Вугледарі, й у Бахмуті", – сказав начальник Авдіївської МВА.

При цьому зазначив, що втрати за кількістю військової техніки російської армії на Авдіївському напрямку називають різні, але він вважає, що вони перевищують 400 одиниць.

"Щодо техніки, цифри (втрат, – ред.) називають різні. Одні кажуть, що вони втратили більше ніж 200 одиниць техніки, інші – що понад 400. Я більше схильний до другого варіанту. Адже тільки за першу добу цього загострення, 10 жовтня, коли вони пішли, їхало майже 100 одиниць техніки і близько 60 з неї було знищено. Вони йшли колонами, під час першої хвилі багато техніки знищено", – пояснив Барабаш.

Скільки жителів Авдіївки загинуло?

У місті Авдіївка після 24 лютого 2022 року загинуло 154 мирних жителі, серед них одна дитина.

"Від початку повномасштабного вторгнення підтверджена кількість людей, які залишаються під завалами. Ми поки що не подаємо їх як загиблих, бо тіл ще немає. Відомо, що під завалами перебувають шестеро людей, двоє з них – ще з травня", – зазначив Барабаш.

Два лікарі на понад 1,5 тисячі жителів

Станом на початок листопада у прифронтовій Авдіївці Донецької області залишаються два лікарі й чотири медичні сестри для понад 1,5 тисячі цивільних жителів.

"Лікарня (в Авдіївці, – ред.) постійно під обстрілами. У місті залишаються два лікарі і чотири медичні сестри. Вони, звичайно, надають допомогу, яку можуть за цих умов. Станом на початок листопада в Авдіївці лишалася 1571 особа, але це без урахування 16 заводчан, яких 7 листопада евакуювали з Авдіївського коксохімзаводу", – сказав Барабаш.

Він також уточнив, що у місті залишився один магазин, хоча до цього військового загострення (до 10 жовтня 2023 року, – ред.) було шість.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську