USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Відключення світла в Україні може бути навіть без ворожих обстрілів, – нардеп

Причина – у дефіциті генерації
електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Навіть без ворожих обстрілів в Україні можливі планові відключення світла через дефіцит потужності в енергосистемі. Не допоможе навіть імпорт електроенергії. Про це сказав член Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в інтерв’ю "Телеграфу".

"Навіть якщо не буде жодного обстрілу ракетами та дронами, з великою ймовірністю у нас будуть обмеження. Можу припустити, що планові обмеження будуть уже в листопаді", – заявив він.

За його словами, причина – у дефіциті генерації.

"Завдяки тому, що сьогодні залишається сонячна погода, нас рятують сонячні панелі. Сонячні електростанції дають генерацію, і нам це дає можливість не тільки забезпечувати себе, а навіть у денні години експортувати електроенергію в Європу", – зазначив нардеп. Він спрогнозував, що Україна не зможе перекрити дефіцит електроенергії імпортом.

"З великою ймовірністю з середини листопада у нас буде дефіцит електрики. І навіть бажаним імпортом ми його не перекриємо. Я можу прогнозувати, що будуть планові відключення. Це навіть за умови відсутності обстрілів. Якщо будуть обстріли, то тим паче", – уточнив Нагорняк.

Водночас політик зазначив, що блекаут по всій Україні навряд чи можливий."Уже є розуміння, як намагатися вберегти всю загальну українську енергосистему від загального блекауту. Але локальні можуть бути, і з великою ймовірністю потрібно до цього готуватися", – додав він.

Раніше повідомлялося, що бізнес отримає гарантію безперебійного енергопостачання під час відключення електрики за умови імпорту 50% споживання.

Нагадаємо, у Міненерго очікують на важкий опалювальний сезон, проте українські енергетики готові до майбутніх викликів.

Там наголосили, що наразі не планується вимкнення світла та блекаути, проте залишається великий виклик – повторні атаки Росії на українську енергосистему, до яких, за даними української розвідки, ворог знову готується.

Читайте також:
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
В Україні ввели екстрені відключення світла В Україні ввели екстрені відключення світла
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців