USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Відключення електроенергії призвели до погіршення ситуації в різних секторах економіки, – НБУ

Регулятор проаналізував ситуацію в економіці за осінній період
Економіка
Джерело: відкриті джерела

Тривалі відключення електроенергії внаслідок ракетних обстрілів та атаки на українські міста призвели до послаблення економічної активності і як наслідок – зменшення попиту на робочу силу в Україні у грудні 2022 року. Про це повідомляє Нацбанк у Макроекономічному та монетарному огляді.

Регулятор вказує, що, за різними показниками сайтів з пошуку роботи, кількість вакансій в грудні у порівнянні з вереснем 2022 року зменшилась на 5–23%.

Джерело: відкриті джерела

Через перебої з електроенергією та зв'язком, кількість резюме, крім пошуку роботи в ІТ та за кордоном, теж скорочувалася.

Джерело: відкриті джерела

"Додатковим чинником послаблення пропозиції на ринку праці може бути й сезонне зниження активності з пошуку роботи у передсвятковий період", – пише регулятор.

Про дефіцит держбюджету у 2022 році

Читайте також:
Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?
"Зграя" однодумців, яка приходить на поміч усім українцям. Розмова із співзасновником громадської організації Олексієм Юдкевичем
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ