USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки

МВС РФ повідомило про розшук ще семи українських політиків
Олексій Данілов

Колишній секретар РНБО Олексій Данілов

Джерело: ВВС Україна

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук колишнього секретаря РНБО України Олексія Данілова і ексміністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Про це йдеться на сайті російського відомства.

Крім того, у розшук оголосили колишнього главу МЗС України Павла Клімкіна, ексголову Верховної Ради і колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, ексміністра інформаційної політики України Юрія Стеця. Зазначається, що їх розшукують "за статтею КК", але не уточнюється, за якою.

У квітні Слідчий комітет звинуватив їх у здійсненні обстрілів та інших злочинів на Донбасі. У цьому ж переліку фігурував і колишній міністр інформаційної політики України Юрій Стець (2014–2019), якого також оголошено у розшук за неназваною статтею.

Данилов і Аваков, внесені до списку терористів та екстремістів Росфінмоніторингу, також розшукуються за статтею Кримінального кодексу, за якою, у базі не уточнюється. Аваков обіймав посаду голови українського МВС у 2014–2021 роках за президентів Петра Порошенка (2014–2019) та Володимира Зеленського.

Також Росія оголосила в розшук колишнього головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака та керівника антитерористичного центру при СБУ Василя Крутова.

Днями РФ оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського, командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка та колишнього президента Петра Порошенка, щоб встановити юрисдикцію російських законів у суверенних пострадянських країнах. Крім того, таке рішення Росії, ймовірно, є частиною операції "Майдан-3", вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський