USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ВАКС арештував криптоактиви ексголови Держспецзв’язку Щиголя на 1,5 млн доларів

Експосадовця підозрюють у заволодінні 62 млн гривень коштів Держспецзв'язку при закупівлі програмного забезпечення
Юрій Щиголь

Юрій Щиголь

Джерело: РБК-Україна

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура домоглися арешту 1,5 млн доларів криптоактивів, які знайшли у колишнього голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя. Про це інформує пресслужба НАБУ.

"Відповідне клопотання підтримав Вищий антикорупційний суд, наклавши арешт на криптовалюту Tether USDT у кількості 1,2 млн одиниць (на момент викриття це становило 1,2 млн дол.), TRX у кількості 331 одиниці (35 дол.) та 6,9 біткоїна (275 тис. дол.)", – йдеться у повідомленні.

Що передувало?

Агентство викрило масштабну злочинну схему, до якої було причетне керівництво Державної служби спеціального зв'язку. Колишнього голову Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору підозрюють у тому, що вони могли незаконно заволодіти державними коштами на суму понад 62 млн гривень.

Гроші виділили на закупівлю обладнання та програмного забезпечення. Правоохоронці вважають, що чиновники розробили схему з власником групи компаній. Для цього залучили дві підконтрольні фірми, а закупівлю засекретили, щоб забезпечити їх перемогу.

23 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрію Щиголю. Чиновника взяли під варту.

Рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов. Прокурори просили заарештувати Щиголя з можливістю внесення застави в розмірі 50,2 млн гривень. Суд задовольнив клопотання детективів частково.

Щиголя відправили до СІЗО з можливістю внесення застави у розмірі 25 млн гривень.

24 листопада стало відомо, що Щиголь вийшов під заставу у 25 мільйонів гривень.

27 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику голови Держспецзв’язку Віктору Жорі. Однак чиновник може вийти під заставу в 10 млн гривень. 

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд заочно заарештував сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського – Ігоря, поінформували в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Гладковському інкримінують організацію зловживань на 13 млн гривень і організацію подальшої легалізації коштів.

Читайте також:
Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
Криптовалюта є спекулятивним інструментом, – Фурса Криптовалюта є спекулятивним інструментом, – Фурса
Прибуток від заморожених активів Росії навряд чи спрямують на закупівлю зброї для України, – ОП Прибуток від заморожених активів Росії навряд чи спрямують на закупівлю зброї для України, – ОП