USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ВАКС заочно заарештував сина ексзаступника секретаря РНБО Гладковського: Що відомо

Ігорю Гладковському інкримінують організацію зловживань на 13 млн гривень і організацію подальшої легалізації коштів
Наручники
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно заарештував сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського – Ігоря, поінформували в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Гладковському інкримінують організацію зловживань на 13 млн гривень і організацію подальшої легалізації коштів.

"Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав указаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу", – йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Деталі справи

6 жовтня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру у справі про розкрадання в оборонці сину колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського – Ігорю та ексгендиректору "Укрспецекспорту" Павлу Букіну.

Слідство встановило, що екскерівник "Укрспецекспорту" Букін уклав із компанією, підконтрольною Гладковському, договір про придбання бортового радіоелектронного обладнання приблизно за 450 тисяч доларів. Ціна виявилася завищеною майже в сім разів.

Додамо, йдеться про справу ще 2019 року. Саме тоді розслідування Bihus.Info виявило, що син заступника секретаря РНБО Гладковського є одним з організаторів схем із розкрадання в оборонному комплексі.

Згідно з розслідуванням, оборонні заводи закуповували для техніки деталі з РФ, а запчастини завозили контрабандою без перевірки якості. Контрабанду відмивали через фірми, які контролювали особи, наближені до "Укроборонпрому". 

Тоді Національне антикорупційне бюро оголосило підозри шістьом фігурантам у справі про розкрадання коштів у сфері оборони.

Вже наприкінці грудня 2020 року НАБУ завершило розслідування проти сина Гладковського, а 22 квітня 2021-го НАБУ оголосило в розшук Ігоря Гладковського. 

Нині ж, за інформацією низки ЗМІ, Ігор Гладковський перебуває поза межами України.

Напередодні стало відомо, що керівникам Держспецзв’язку повідомили про підозру у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн гривень. Ідеться про закупівлі 2021–2022 років, коли Держспецзвʼязку мали придбати засоби інформатизації для створення системи захищених реєстрів даних і зробили це за завищеною вартістю.

Деталі – в нашому матеріалі.

 

Читайте також:
У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник
Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах
Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук