USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні призупинено нарахування податку на знищену чи пошкоджену нерухомість

Припинення нарахування починається з місяця, коли майно було знищене
Зруйноване майно
Джерело: відкриті джерела

На початку травня набув чинності підписаний президентом України Володимиром Зеленським закон щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно, яке було знищене чи пошкоджене внаслідок агресії Росії. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Що передбачається законом

Призупинення нарахування та сплати податку на знищену чи пошкоджену нерухомість починається з місяця, в якому нерухомість набула такого стану.

Окремо зазначається, що на землю даний закон не розповсюджується.

Підтверджувальними документами щодо знищеного майна є складені акти за результатами огляду такого об’єкта нерухомості органом державної влади чи органом місцевого самоврядування.

В уряді також нагадали, що з 1 січня 2023 року податок не нараховується та не сплачується на нерухоме майно, яке розташоване на території активних бойових дій або тимчасової окупації (за період з першого числа місяця, в якому було визначено щодо відповідних територій дату початку активних бойових дій або тимчасової окупації, до останнього числа місяця, у якому завершено бойові дії або тимчасову окупацію на відповідній території).

Нагадаємо, Верховна Рада планує ухвалити законопроєкт про відновлення декларування у першому читанні до кінця червня, а в цілому він буде прийнятий до кінця вересня 2023 року.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW