USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Обов’язкове декларування в Україні можуть повернути вже восени, – Арахамія

Тепер відповідне рішення має бути прийняте на погоджувальній раді
Давид Арахамія
Джерело: Уніан

Верховна Рада планує ухвалити законопроєкт про відновлення декларування у першому читанні до кінця червня, а в цілому він буде прийнятий до кінця вересня 2023 року. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" і автор законопроєкту Давид Арахамія у коментарі Руху "ЧЕСНО".

За його словами крім основного законопроєкту №8071, який ще з осені минулого року отримав висновок антикорупційного комітету, на розгляд парламенту готують новий альтернативний законопроєкт, над яким працює робоча група, до якої залучені НАЗК і НАБУ.

Повідомляється, що для того, щоб законопроєкт розглянули в сесійній залі, відповідне рішення має бути прийняте на погоджувальній раді.

Раніше

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну і введення в країні воєнного стану з українських посадовців тимчасово зняли обов'язок декларувати статки.

Новини за темою: НАБУ оголосило підозру нардепці Саладусі в недостовірному декларуванні майна на понад мільйон гривень

Вже 22 лютого 2023 року президент Володимир Зеленський схвалив петицію, яка вимагає відновити обов'язок депутатів та інших посадовців декларувати свої статки.

Як зараз відбувається декларування

Наразі декларування відбувається на добровільній основі. Згідно з даними НАЗК станом на 17 квітня 2023, які публікував рух "ЧЕСНО", декларації за 2021 рік добровільно подали лише 8% народних депутатів, а за 2022 рік таких парламентарів вдвічі менше – 4% (Арахамії серед них не було).

Читайте також:
Дружина голови кібербезпеки СБУ купила квартиру, яка коштує понад 20 млн гривень Дружина голови кібербезпеки СБУ купила квартиру, яка коштує понад 20 млн гривень
Голова АМКУ Кириленко після розслідування журналістів задекларував елітну квартиру на 200 квадратів Голова АМКУ Кириленко після розслідування журналістів задекларував елітну квартиру на 200 квадратів
Фінансові звіти за 2023 рік подали лише чверть політичних партій Фінансові звіти за 2023 рік подали лише чверть політичних партій
Тенденція до зниження: Яку кількість декларацій подали чиновники за час повномасштабного вторгнення? Тенденція до зниження: Яку кількість декларацій подали чиновники за час повномасштабного вторгнення?