USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві

Попри вимоги тендерної документації, ділки змінили тип асфальтного покриття, що значно гірший за своїми якісними показниками
затримання в Києві_2
Затримання
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці викрили схему з розкрадання бюджетних коштів – упродовж 2022–2023 років між комунальною корпорацією та низкою комерційних структур укладали договори проведення капітального та поточного ремонтів автошляхів Києва на загальну суму понад 185 млн гривень. Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

Щоб збагатитися, розкрадаючи державні гроші, фігуранти підписували акти виконаних робіт, у яких були вказані недостовірні відомості.

"Зокрема, фіктивні дані щодо обсягів виконаних робіт, їхньої якості та вартості. Всупереч вимогам тендерної документації, змінили тип асфальтного покриття, що значно гірший за своїми якісними показниками. На деяких ділянках замість нових люків та зливових решіток встановили старі, які були раніше демонтовані", – розповіли правоохоронці.

Ділки на підставі офіційних документів на рахунки підрядних організацій перераховували кошти з бюджету. І проводили безтоварні операції (начебто купували якісь товари чи послуги) з підконтрольними підприємствами.

Відповідно до результатів експертних досліджень підрядники безпідставно отримали майже 10 млн гривень, чим завдали збитків місцевому бюджету.

"Генеральному директору комунальної корпорації з експлуатації автомобільних шляхів та чотирьом службовим особам підрядних організацій поліцейські повідомили про підозру. Готуються клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Порушникам загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна", – зазначили в поліції.

Додамо, що днями правоохоронці приходили з обшуками на підприємство критичної інфраструктури КП "Київтеплоенерго". Обшуки були пов’язані з ухвалою Печерського суду у справі про закупівлю важливих для роботи підприємства запчастин, що нібито була виконана з порушеннями.

У компанії тоді наголошували, що готові співпрацювати з правоохоронцями та надавати всю необхідну інформацію, але закликали їх діяти відповідно до закону й умов воєнного стану та не допустити перебоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також:
Либідь отримає шанс на відновлення: Оголошено тендер на розчищення русла річки Либідь отримає шанс на відновлення: Оголошено тендер на розчищення русла річки
67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу 67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу
Закликав силою скинути законну владу в Україні: У Києві затримали TikTok-блогера Закликав силою скинути законну владу в Україні: У Києві затримали TikTok-блогера
У Харківській області збитки від крадіжок електрообладнання склали понад 17 млн гривень У Харківській області збитки від крадіжок електрообладнання склали понад 17 млн гривень