USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Керівництво міграційної поліції кришувало проституцію: Більше ніж 20 особам повідомлено про підозру

Затримано заступника начальника Департаменту міграційної поліції, керівника відділу профільного підрозділу столичної поліції та ще дванадцятьох учасників угруповання
Керівництво міграційної поліції “кришувало” проституцію_4
Джерело: Telegram СБУ

Посадовці Департаменту міграційної поліції прикривали проституцію у Києві та інших регіонах країни. Діяльність злочинної організації очолював заступник керівника Департаменту міграційної поліції. А доходи організаторів нелегального бізнесу щомісяця становили більш як 50 млн гривень.

У СБУ розповіли, що високопосадовці прикривали діяльність розгалуженої мережі місць розпусти у Києві. До таких закладів підбирали дівчат віком від 18 до 30 років з вразливим психо-емоційним станом. Крім цього, було створено мережу спеціалізованих груп у месенджерах, в яких "адміністратори" підшукували громадянок для надання інтимних послуг за гроші, у тому числі ескорту.

Слідчі кажуть, що сутенери не лише пропонували дівчатам поїздки до клієнтів у різних областях України, але й відправляли їх за кордон. Вартість "послуг" становила від 500 до 10 тисяч доларів за ніч.

"У межах кримінального провадження співробітники Служби безпеки провели понад 30 обшуків за адресами перебування фігурантів, зокрема в адміністративних будівлях Національної поліції України. У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ затримали заступника начальника Департаменту міграційної поліції, керівника відділу профільного підрозділу столичної поліції та ще дванадцятьох учасників угруповання", – сказали у спецслужби.

У Київській міській прокуратурі додали, що діяльність злочинної організації очолював заступник керівника Департаменту міграційної поліції.

"Перевезенням дівчат до клієнтів в період дії комендантської години займалися інші члени злочинного угруповання – водії, які були працівниками поліції, органів державної влади та держаних підприємств та мали спеціальні дозволи на переміщення містом у нічний час. Крім того, до діяльності злочинної організації був залучений керівник одного зі структурних підрозділів ГУ НП у м. Києві. Вказана особа забезпечувала усунення конкуруючих "салонів", вербування дівчат, які працювали у "салонах" конкурентів, а згодом з дозволу керівника злочинної організації почала створювати власну мережу борделів", – зазначили в прокуратурі.

Київська міська прокуратура пише про 15 затриманих і оголошення їм підозр, СБУ – що підозри отримали понад 20 осіб. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Сьогодні також затримали організаторів п'яних вечірок. На вечірках молодики накачували дівчат алкоголем і транквілізатором, а потім знімали їх на відео. Кадри насильства хлопці поширювали у соціальних мережах та закритих Telegram-каналах.

 

Читайте також:
Зеленський звільнив главу департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру