USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

У Києві діяло масштабне наркоугруповання, яке збувало кокаїн у нічних клубах: Всіх учасників затримали

Під час обшуків правоохоронці вилучили 0,5 кг кокаїну, вартість якого становить близько 4 млн гривень
Затримали наркоугруповання 24.01 _2
Джерело: Київська міська прокуратура

У Києві діяло масштабне наркоугруповання, яке збувало кокаїн у нічних клубах. Правоохоронці затримали всіх учасників угруповання, повідомили в Київській міській прокуратурі.

Прокурори розповіли, що 38-річний уродженець Херсонської області створив у Києві наркоугруповання, до якого увійшло 14 осіб. Всі вони мали "чіткий розподіл ролей" між собою, а клієнтів для збуту кокаїну знаходили у нічних клубах та через соціальні мережі.

Правоохоронцям вдалося затримати всіх 14-х учасників групи, у тому числі двох жінок. Організатору та учасникам злочинної групи повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. 12 з них – взято під варту.

"Під час 42-х обшуків, проведених за місцями мешкання фігурантів та в їхніх автомобілях, правоохоронці вилучили 0,5 кг кокаїну, вартість якого становить близько 4 млн гривень. Також вилучено засоби для фасування та зважування наркотичних засобів, мобільні телефони, банківські картки, флеш накопичувачі, чорнові записи, ноутбуки, грошові кошти у сумі 54 тис. дол. США, 3 тис. євро, 160 тис. грн, предмети, схожі на бойову зброю та боєприпаси, кастет, ножі, дозволи на травматичну зброю, а також дозвіл на рух транспортного засобу під час дії комендантської години", – додали у відомстві.

Крім того, вилучено 10 автомобілів, якими користувалися учасники злочинної групи.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та призначення експертних досліджень.

Напередодні правоохоронці затримали псевдопрацівників СБУ, які продавали українські паспорти громадянам РФ за 10 тисяч доларів. 

Читайте також:
На Прикарпатті наркосиндикат облаштував кілька лабораторій, які охороняли дрони з камерами На Прикарпатті наркосиндикат облаштував кілька лабораторій, які охороняли дрони з камерами
Киянин продає в інтернеті речовину, яка могла стати причиною смерті щонайменше 130 людей у Британії, - розслідування Киянин продає в інтернеті речовину, яка могла стати причиною смерті щонайменше 130 людей у Британії, - розслідування
В Україні видали першу ліцензію на роботу в бойових умовах з наркотичними засобами та прекурсорами В Україні видали першу ліцензію на роботу в бойових умовах з наркотичними засобами та прекурсорами
Правоохоронці ліквідували міжнародний канал продажу важких наркотиків до ЄС Правоохоронці ліквідували міжнародний канал продажу важких наркотиків до ЄС