USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Окупанти здобули незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки

Наразі незрозуміло, кажуть аналітики ISW, де росіяни зосередять свої зусилля в найближчому майбутньому
Авдіївка
Авдіївка
Джерело: Володимир Зеленський

Російські війська мають незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки. І зараз можуть обирати між кількома тактичними напрямками для майбутніх наступальних дій під Авдіївкою, визначили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема експерти бачать кілька можливостей для росіян, однак наразі незрозуміло, де окупанти зосередять свої зусилля в найближчому майбутньому.

Так, за оцінками ISW, стабілізація російських позицій на північний захід від Авдіївки ставить російське командування перед вибором:

  • або продовжувати просуватися на захід до заявленої оперативної мети в Покровськ;
  • або спробувати просунутися на північ, щоб провести можливі додаткові наступальні операції навколо Часового Яру.

"Станом на 29 квітня російські війська здобули незначні тактичні переваги на північний захід і південний захід від Авдіївки, але за останню добу не досягли значних успіхів на Авдіївському напрямку", – йдеться у звіті.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Водночас у Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що на Авдіївському напрямку, наші захисники минулої доби відбили 24 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Новокалинове, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Семенівка, Орлівка та Нетайлове Донецької області.

У цих населених пунктах ворог за підтримки авіації намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

Також DeepState пише, що найважча ситуація залишається в районі Очеретиного, де росіяни намагаються розвинути свій успіх.

"Останнім часом думка була, що ворог сконцентрується на убезпеченні лівого флангу та спробує оточити підрозділи Сил оборони за Бердичами. Натомість спостерігаємо, що удари йдуть в напрямку Костянтинівської траси", – зазначено в повідомленні. 

Новини за темою: Мають слабку оборону. NYT оцінив можливості ЗСУ біля Авдіївки

Додамо, раніше західні ЗМІ писали, що неподалік Авдіївки Росія спробувала здійснити найбільшу з початку повномасштабного вторгнення в Україну танкову атаку. Наступ обернувся для ворога поразкою.

І якщо ще кілька тижнів тому російська армія, яка відчувала дефіцит техніки після важких боїв за Авдіївку, розгортала піхоту для наступу на захід від населеного пункту, то останнім часом все змінилося, і РФ на цьому напрямку відновила використання бронемашин.

При цьому той факт, що ЗСУ змогли розбити таку велику і добре озброєну російську колону, може свідчити і про іншу тенденцію: українська армія все ще здатна організовувати жорстку оборону, попри брак боєприпасів, коментували аналітики.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"