USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Харкові суддя-корупціонер мобілізувалась до ЗСУ та не пішла до в’язниці

123
Джерело: відкриті джерела

Голова Харківського адмінсуду Ольга Панченко замість відбування покарання за дачу хабара мобілізувалася до Нацгвардії та мститься своїй колезі. Про це йдеться в повідомленні видання From-ua.

Панченко була засуджена на 5 років за дачу хабара своїй колезі Олені Заічко за ухвалення "потрібного" рішення, яка повідомила про це у правоохоронні органи.

В той же час, адвокат надав фотокопію витягу з наказу командира військової частини, яким засвідчується, що вона зарахована до списків особового складу частини і служить на посаді санітарного інструктора медичного пункту 4-го стрілецького батальйону.

Джерело: відкриті джерела

Тож Апеляційна палата ВАКС зупинила апеляційне провадження до звільнення Панченко з військової служби. І з кінця березня хабарниця трудиться у батальйоні з охорони та оборони об’єктів державного значення військової частини Нацгвардії Харкова. В той же час, ЗМІ повідомляють, що Панченко неодноразово помічали у військовій формі у центрі Харкова в ресторанах.

Джерело: відкриті джерела

"Звичайно, у цьому контексті, рішення Апеляційної палати ВАКС, м’яко кажучи, виглядає дуже дивним. Адже Панченко не знаходиться на передовій, десь в окопах чи на іншому кінці країни. Тож ніщо не заважало продовжити розгляд справи проти неї, і, принаймні, проводити засідання в режимі відеоконференції. Бо якщо Панченко може регулярно обідати у дорогих ресторанах, то так само може й приймати участь у засіданнях суду. Хіба що серед суддів ВАКС є ті, хто, за різними причинами, відверто їй симпатизує. Тому зупинення апеляційного провадження до звільнення Панченко з військової служби виглядає як спроба просто "зам’яти" справу", - пише From-ua.

В той же час, як повідомляють журналісти, Панченко намагалася звести рахунки з Заічко. Подробиці у матеріалі From-ua.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Бій Усик - Ф'юрі: За контрактом, Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни Бій Усик - Ф'юрі: За контрактом, Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено