USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Білому домі вважають, що Росія постачає Ірану свою нову зброю в обмін на дрони, – NBC

У Білому домі вважають, що відносини між двома країнами трансформуються у "повноцінне партнерство у сфері оборони"
Путін та іранці
Джерело: NBC

У Білому домі висловили думку, що Росія надає "безпрецедентний рівень" військової та технічної підтримки Ірану. Передбачається, що країна-агресор постачає Тегерану свою нову зброю в обмін на постачання дронів для ударів по Україні.

Про це пише NBC із посиланням представників в адміністрації президента США Джо Байдена. Зазначається, що в рамках розширеного партнерства Росія може надати Ірану не лише сучасне військове обладнання, а й різні компоненти. Зокрема, гелікоптери та системи ППО.

"Навесні іранські пілоти навчалися в Росії польотам на Су-35, російському винищувачі, що вказує на те, що Іран може почати отримувати літаки протягом наступного року", – зазначили джерела.

У Білому домі раніше заявляли, що відносини між двома країнами трансформуються у "повноцінне партнерство у сфері оборони" зі зброєю та військовим досвідом. Росія розраховує на співпрацю з Іраном у розробці зброї можливо для того, щоб створити на своїй території спільну лінію з виробництва безпілотників.

"Це партнерство становить загрозу не тільки Україні, але й сусідам Ірану. Ми поділилися цією інформацією з партнерами на Близькому Сході і в усьому світі", – заявив інсайдер.

США вже розглядають варіанти об'єднання групи країн-однодумців для обговорення військової співпраці між Іраном та Росією. Крім того, триває робота з іншими країнами, щоб гарантувати, що Росія та Іран не зможуть переміщати обладнання, зброю чи гроші через свої країни.

"Ми покладаємо витрати на суб'єктів, причетних до передачі іранських БПЛА до Росії для використання в Україні. Ми оцінюємо подальші кроки, які ми можемо зробити з погляду експортного контролю, щоб обмежити доступ Ірану до чутливих технологій", – додали в Білому домі.

Також в адміністрації Байдена припускають, що Іран розглядає можливість продажу Росії сотень балістичних ракет. Ба більше, підтримка Тегераном РФ продовжуватиме зростати в найближчі місяці.

Читайте також:
РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби