USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Уряд виділив 1,5 млрд гривень для відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС

Роботи з відновлення обіцяють зробити максимально швидко
уряд кабмін
Засідання Кабміну Дениса Шмигаля
Джерело: відкриті джерела

Більш ніж 1,5 млрд гривень Кабінет міністрів сьогодні виділив для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зокрема, 726 мільйонів гривень було виділено для державної компанії "Центренерго" з резервного фонду державного бюджету. Ще 826 мільйонів гривень – з фонду ліквідації наслідків агресії.

"Очікуємо максимальної ефективності у використанні цих коштів. Роботи мають відбуватися максимально швидко", – додав глава уряду.

Атака на Трипільську ТЕС

Трипільська ТЕС – найпотужніша електростанція на Київщині і одна з найбільших в Україні. Підприємство є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Підприємство займає площу 281,3 га і розміщене в 45 км від Києва поблизу історичного українського поселення Трипілля, звідки станція і бере свою назву. 

Спочатку Трипільська ТЕС мала чотири енергоблоки потужністю 300 МВт кожен. Згодом було вирішено побудувати два додаткових енергоблоки ідентичного типу.

Під час масованої нічної атаки росіян вона була повністю зруйнована.

Унаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. 

Руйнування Зміївської ТЕС

Зміївська ТЕС ПАТ "Центренерго" в Харківській області після атаки РФ 22 березня була повністю зруйнована.

Було багато влучань саме по дороговартісному й унікальному обладнанню.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"