USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Великий великодній обмін: Україна повернула 130 військовослужбовців

Додому повернулися військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки та співробітники ДССТ
Обмін полоненими 16 квітня_1
Джерело: Telegram Андрія Єрмака

У неділю, 16 квітня, відбувся черговий великий обмін полоненими. Україні вдалося повернути 130 захисників. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки, співробітники ДССТ. Рядові та сержанти, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках. Наші люди повертаються додому", – написав він.

Обмін 10 квітня

Україна 10 квітня здійснила черговий масштабний обмін полоненими. Додому повернулися ще 100 українців, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. 

За його словами, це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці. Серед них є оборонці Маріуполя, "Азовсталі", Гостомеля. Деякі із захисників отримали серйозні поранення, мають захворювання.

"Це був непростий обмін, і я вдячний всій команді, Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за те, що кожен робить те, що часто багатьом може здаватися неможливим. Робить свою роботу, дуже важливу сьогодні", – зазначив Єрмак.

Жест доброї волі

Також стало відомо, що Україна без жодних умов передала Росії ще п'ятьох важкопоранених полонених, у тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні, повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. 

"Крім того, у Рамадан – священний місяць для всіх мусульман – Україна передала двох військовополонених мусульман, які воювали у складі окупаційної армії. Це було зроблено на підтвердження нашої пропозиції державі-агресорці обміняти мусульман "всіх на всіх" з обох сторін на знак поваги до культури і традицій", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку квітня в Україну з полону повернулося ще 12 громадян: 10 військових і двоє цивільних. Серед них п’ятеро важкопоранених. 

Звільнені військові належать до 518-го окремого батальйону спеціального призначення, 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, 57-го окремого стрілецького батальйону.

А 24 березня Україна передала державі-агресорці важкопоранених полонених, стан яких дозволяв транспортування.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?