USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна отримала майже 50 млн доларів допомоги від Японії на відновлення житла

Кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, та на відбудову житлової інфраструктури України
Японія
Прапори Японії й України
Джерело: Мілітарний

Держбюджет України отримав частину коштів гранту обсягом 49,4 млн доларів від уряду Японії в рамках проєкту Світового банку "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE). Про це пише пресслужба Мінфіну.

За даними пресслужби, кошти гранту спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту.

"Кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, та на відбудову житлової інфраструктури України", – сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Також найближчим часом Україна очікує на фінансування від урядів Японії та Норвегії через проєкт Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Фінансування частково компенсує видатки держбюджету України на виплати вчителям, працівникам служб першого реагування та на пенсійні виплати.

Допомога від Японії

Наприкінці 2023 року до державного бюджету України надійшло близько 950 мільйонів доларів від Японії в рамках проєктів Світового банку. Гроші спрямують на відновлення та соціальний захист українців. 

На початку цього року Японія спрямувала для допомоги Україні 37 млн доларів. Їх направлять на закупівлю систем для виявлення дронів.

В кінці січня Україна отримала 390 млн доларів від Японії в межах проєктів Світового банку, націлених на соціальний захист та відновлення сільського господарства.

Днями стало відомо, що Японія має намір надати Україні 106 млн доларів. Кошти виділять на програми допомоги в семи напрямках, включаючи сільське господарство та утилізацію завалів. Усього з початку війни Японія надала Україні 4,643 млрд доларів у вигляді кредитів та грантів.

Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів