USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Японія спрямувала 37 млн доларів на системи виявлення дронів для України

Також Токіо надав п'ять мобільних газотурбінних генераторів та сім трансформаторів
Йоко Камікава

Глава МЗС Японії Йоко Камікавв

Джерело: відкриті джерела

Японія виділяє для допомоги Україні 37 млн доларів. Їх направлять на закупівлю систем для виявлення дронів. Про це повідомила міністерка закордонних справ Йоко Камікава під час брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

"Я ще раз рішуче засуджую триваючі ракетні та безпілотні атаки Росії на різні райони, в тому числі Київ. Під час навіть новорічних свят. І висловлюю свої щирі співвідчуття жертвам цих атак, я ще раз хотіла висловити свою повагу мужності українського народу, який так довго обороняється проти російської агресії. Японія сповнена рішучості підтримувати Україну, щоб в Україні знову запанував мир", – сказала міністерка.

Вона зазначила, що її візит до Києва свідчить про підтримку України з боку Японії. Тому її країна у рамках допомоги допоможе закупити системи для виявлення безпілотників.

"Японія активно просуває підтримку України. В рамках нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести 37 млн доларів до трастового фонду НАТО, щоб забезпечити систему виявлення безпілотних літальних апаратів", – заявила Йоко Камікава.

Крім того, щоб допомогти українцям пережити зиму, Токіо надав п'ять мобільних газотурбінних генераторів та сім трансформаторів. Глава МЗС Японії сьогодні офіційно передасть ці обладнання. Також міністерка висловила ідею підтримати українські освіту, охорону здоровʼя, будівництво прихистків для жінок і дітей.

Новини за темою: Японія планує долучитися до розбудови телемедицини в Україні: Що запропонують нашим медикам?

Нагадаємо, до державного бюджету України надійшло близько 950 мільйонів доларів від Японії в рамках проєктів Світового банку. Гроші спрямують на відновлення та соціальний захист українців.

Японський уряд з 1 грудня минулого року запустив нову програму підтримки іноземців, які були змушені залишити свої будинки через збройні конфлікти, але які з якихось причин не відповідають критеріям Японії на отримання статусу біженця.

Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів