USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Японія має намір додатково виділити Україні понад 100 млн доларів, – ЗМІ

Про передачу пакета фінансової допомоги оголосять 19 лютого
Японія
Прапори Японії й України
Джерело: Мілітарний

Японія має намір надати Україні 15,8 млрд ієн (106 млн доларів, – ред.). Про передачу пакета фінансової допомоги оголосять 19 лютого, повідомляє Reuters із посиланням на японське інформагентство Kyodo News.

"Кошти виділять на програми допомоги в семи напрямках, включаючи сільське господарство та утилізацію завалів", – йдеться у дописі.

Також очікується, що японська влада сприятиме розмінуванню території та продовжуватиме допомагати Україні в гуманітарній сфері.

Допомога Японії Україні

Україна отримала 390 млн доларів від Японії в межах проєктів Світового банку, націлених на соціальний захист та відновлення сільського господарства. 

Фінансова допомога Японії складається з грантової частини коштів на суму 89,8 млн доларів США в межах проєкту про надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE).

Інша частина коштів позики обсягом 300 млн доларів США була виділена у межах проєкту "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності" (INSPIRE).

Новини за темою: Японія спрямувала 37 млн доларів на системи виявлення дронів для України

Проєкт INSPIRE націлений на забезпечення соціального захисту вразливих верств населення під час та після війни, а також на посилення адаптивності системи соціальної підтримки.

Нагадаємо, наприкінці минулого року до державного бюджету України надійшло близько 950 мільйонів доларів від Японії в рамках проєктів Світового банку. Гроші спрямують на відновлення та соціальний захист українців. 

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?