USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Японія надала Україні 950 мільйонів доларів: На що спрямують кошти?

Гроші підуть на відновлення та соцзахист українців
Японія
Прапори Японії й України
Джерело: Мілітарний

До державного бюджету України надійшло близько 950 мільйонів доларів від Японії в  рамках проєктів Світового банку. Гроші спрямують на відновлення та соціальний захист українців. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Фінансування складається з гранту Японії на суму 52,4 млн доларів в рамках проєкту "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE) та позики від уряду Японії обсягом 900 мільйонів доларів через проєкт "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності" (INSPIRE). 

У відомстві зазначають, що кошти будуть спрямовані для відшкодування видатків держбюджету України на невідкладні та пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги.  

"Реалізація таких найважливіших ініціатив, як HOPE та INSPIRE, допомагають уряду впроваджувати належні державні послуги та соціальну підтримку своїм громадянам та ліквідовувати наслідки, спричинені повномасштабним вторгненням Росії", – заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Як наголосила заступниця міністра фінансів Ольга Зикова, надходження такого фінансування є значущим внеском у забезпечення наших громадян необхідними послугами, що є критично важливими в умовах війни.

У відомстві уточнили, що проєкт INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд доларів із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) за підтримки уряду Японії та націлений на забезпечення соціального захисту вразливих верств населення під час та після війни, на покращення доступу до соціальної допомоги та соціальних послуг, а також на посилення адаптивності системи соціальної підтримки для ефективного реагування на виклики сьогодення та у майбутньому.

Метою ж проєкту HOPE є відбудова інфраструктури на постраждалих від бойових дій територіях, на деокупованих та постраждалих регіонах України. Кошти також надаватимуться власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту.

Новини за темою: Японія планує долучитися до розбудови телемедицини в Україні: Що запропонують нашим медикам?

Раніше ми повідомляли, що Японія запускає нову програму підтримки для переселенців з України. Зазначалося, що українці зможуть ходити на уроки японської мови, а також курси адаптації життя в Японії.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен