USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна хоче стати найбільшим виробником зброї в Європі

За останній місяць виробничі потужності українського ОПК зросли вдвічі
Олександр Камишин
Олександр Камишин
Джерело: відкриті джерела

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що Україна має амбіції стати найбільшим виробником зброї в Європі. Про це він розказав в інтерв'ю PAP.

"Україна стане збройовим арсеналом вільного світу та експертом у веденні звичайної війни. Ми хочемо, щоб наша країна стала найбільшим виробником зброї в Європі. Перш за все ми розбудовуємо міць України як виробника зброї. Ми вже маємо перші успіхи, я не можу розкривати більше, але найбільший акцент робиться на виробництві ракет", – сказав він.

Конкретних цифр щодо виробничих потужностей українського ОПК Камишін не назвав, але, за його словами, за останній місяць вони зросли вдвічі.

Зазначимо, що Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України є одним зі співзасновників проєкту Brave 1, який надає підтримку розробкам defense tech в Україні. За словами Камишіна, цей проєкт має дозволити виробникам швидше пройти шлях від ідеї до контракту з Міністерством оборони України.

Проєкт також орієнтований на іноземних інвесторів.

"Якщо вони вирішать виробляти в Україні під час війни, то зможуть протестувати свій продукт на полі бою. Це своєю чергою дасть їм можливість його модернізувати", – уточнив Камишін.

Урядовець додав, що будь-яка зброя, яка піде цим шляхом, буде продаватися не тільки в Україні.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?