USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Японії одразу чотири міністри подали у відставку через корупційний скандал

І п’ять старших віцеміністрів, і парламентський віцеміністр з тієї ж фракції також пішли у відставку
Кішіда
Прем'єра Фуміо Кішіда
Джерело: відкриті джерела

У Японії 14 грудня чотири міністри подали у відставку через корупційний скандал, до якого залучена найпотужніша фракція керівної партії. Про це повідомляє BBC.

За інформацією, понад 3,4 мільйона доларів опинилися в безнадійних фондах протягом п’яти років до 2022 року. Правоохоронці почали розслідування корупції.

"Головний секретар Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно, якого часто вважають правою рукою японського прем'єра Фуміо Кішіди та обличчям його уряду, був найвидатнішим із чотирьох міністрів. У відставку також пішли міністр економіки та промисловості Ясутосі Нісімура, міністр внутрішніх справ Джунджі Сузукі та міністр сільського господарства Ічіро Міясіта", – пише видання.

Крім того, п’ять старших віцеміністрів і парламентський віцеміністр з тієї ж фракції також пішли у відставку.

Натомість Кішіда заявив, що розбиратиметься з обвинуваченнями "в лоб".

"Фракція нібито не повідомила про доходи від збору коштів, тобто встановила квоти для своїх членів на продаж квитків на заходи зі збору грошей для партії. Коли їхні продажі перевищували квоти, члени отримували додаткові кошти. Це само по собі не порушує японського закону. Проте обвинувачення свідчать, що дохід не обліковувався і замість цього надходив у фонди для сумнівних потреб", – зауважує ЗМІ.

Як стверджують журналісти, це удар по все більш непопулярному уряду нинішнього прем'єр-міністра Японії, рейтинги якого впали. Виборців розлютила інфляція, а також те, як Кішіда впорався з попередніми скандалами.

Раніше

Міністерство закордонних справ Японії у вересні засудило незаконні так звані "вибори" РФ на тимчасово окупованих територіях України (ТОТ). Про це йшлося у заяві на сайті японського МЗС.

"Анексія" Росією цих територій до її власної території порушує суверенітет і територіальну цілісність України, є явним порушенням міжнародного права та суперечить відповідним резолюціям Генеральної Асамблеї ООН, а також ніколи не визнається та рішуче засуджується.

Крім того, у заяві вказали, що для Росії не прийнятно проводити такі "вибори" в цих регіонах на основі цих незаконних "анексій".

Допомога Японії Україні

У квітні стало відомо, що Токіо виділить 23 мільйони доларів для покриття воєнних ризиків при інвестиціях в Україну. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.

"Окремо маємо важливу домовленість із Японією. Крім довгострокової програми підтримки Японія – перша країна, яка робить внесок на 23 мільйони доларів для покриття воєнних ризиків при інвестиціях в Україну. Це внесок до MIGA, який дозволить нам набагато легше повернути приватні іноземні інвестиції", – наголосив очільник уряду.

Новини за темою: Японія планує долучитися до розбудови телемедицини в Україні: Що запропонують нашим медикам?
Читайте також:
Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати
Міністр Сольський подав у відставку Міністр Сольський подав у відставку
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено
В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети