USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У МЗС Японії засудили псевдовибори на ТОТ

Японські дипломати вважають, що вторгнення Росії в Україну є образою, яка похитує основи міжнародного порядку
міністри
Глави японського й українського МЗС
Джерело: Обозреватель

Міністерство закордонних справ Японії засудило незаконні так звані "вибори" РФ на тимчасово окупованих територіях України (ТОТ). Про це йдеться у заяві на сайті японського МЗС.

"Анексія" Росією цих територій до її власної території порушує суверенітет і територіальну цілісність України, є явним порушенням міжнародного права та суперечить відповідним резолюціям Генеральної Асамблеї ООН, а також ніколи не визнається та рішуче засуджується.

У заяві також вказано, що для Росії не прийнятно проводити такі "вибори" в цих регіонах на основі цих незаконних "анексій".

"Продовжуємо наполегливо закликати Росію негайно припинити вторгнення та вивести свої війська з території України. Для якнайшвидшого досягнення справедливого та тривалого миру в Україні Японія тісно співпрацюватиме з міжнародним співтовариством, включаючи G7, для впровадження жорстких санкцій проти Росії та рішучої підтримки України", - додали у японському відомстві.

І заявили, що вторгнення Росії в Україну є образою, яка похитує основи міжнародного порядку, і Японія ніколи не потерпить будь-яких спроб силою в односторонньому порядку змінити статус-кво.

Відзначимо, 9 вересня свій неанонсований візит в Україну здійснює міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші.

Що відомо про "вибори" на ТОТ?

15 червня російські ЗМІ повідомили, що Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня "вибори" на ТОТ України. Йдеться про захоплені росіянами частини Херсонської та Запорізької областей, а також самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

10 вересня у РФ мають відбутися вибори різного рівня, включно з довиборами депутатів Держдуми, виборами голів низки регіонів і депутатів законодавчих органів державної влади у частині суб'єктів.

Разом з тим, у тимчасово окупованому Бердянську в ніч на 8 вересня перед запланованими російськими загарбниками псевдовиборами сталися вибухи на одній із "виборчих дільниць". До вибухів причетна Служба безпеки України, повідомили джерела ЗМІ в спецслужбі.

За даними джерел, минулої ночі на території Бердянського муніципального ліцею пролунали два вибухи. Там окупанти розташували одну з "виборчих дільниць" для своїх псевдовиборів.

Новини за темою: Японія розширила санкції проти РФ
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот