USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

В уряді очікуються кадрові зміни: Рада може призначити нових міністрів вже в середу

Попередньо, новим міністром регіональної політики буде Олексій Кулеба, а Мінінфраструктури очолить Олексій Чернишов
Кабмін
Джерело: відкриті джерела

Цього тижня в уряді можуть призначити нових міністрів. Йдеться про очільників Мінінфраструктури та новоствореного Міністерства регіональної політики. Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк у Telegram.

Попередньо, новим міністром регіональної політики буде заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба, а Мінінфраструктури очолить голова правління "Нафтогазу України" Олексій Чернишов.

За словами Железняка, їх кандидатури можуть оголосити вже сьогодні. Завтра, ймовірно, відбудеться засідання фракції "Слуга народу", де і офіційно коаліція внесе кандидатури прем’єру. Голосування в комітетах та в Раді може відбутись 5 червня.

Таку ж інформацію повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на кілька джерел у різних структурах влади. Видання зазначає, що місце Кулеби може зайняти голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Міністерства скоротять

Раніше ми писали про те, що уряд планує скоротити кількість міністерств на третину. Зокрема, скоротити можуть Міністерство культури та інформаційної політики та Міністерство молоді і спорту. 

Що відомо про Кулебу?

Олексій Кулеба народився у 1983 році в Києві.

Трудову діяльність розпочав у 2005 році на посаді менеджера Комунального підприємства Київської обласної ради "Київ – медіа".

У 2010 році працював старшим викладачем кафедри організації самоврядування ПАТ "Вищий навчальний заклад "Міжрегіональна Академія управління персоналом". У 2012 році призначений директором ТОВ "Аспер Естейр". У 2018-му викладав в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова. 

З листопада 2019 року обіймав посаду директора Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради.

З січня 2021 року призначений першим заступником голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

З лютого 2022 року працював головою Київської обласної державної адміністрації.

З березня 2022 року призначений радником патронатної служби начальника Київської обласної військової адміністрації.

З травня 2022 року призначений головою Київської обласної державної адміністрації.

Указом Зеленського 24 січня 2023 року призначений заступником керівника Офісу президента України.

Що відомо про Чернишова?

Олексій Чернишов – український державний та політичний діяч, бізнесмен та інвестор. Голова правління та CEO НАК "Нафтогаз України". Раніше – міністр розвитку громад та територій України у 2020–2022 рр. та голова Київської обласної державної адміністрації у 2019–2020 роках.

У 1998 році розпочав свою кар'єру у Westinghouse Electric Company (США) як менеджер проєктів. Продовжив в компанії Telesens, дочірній структурі Telesens AG[de] (Німеччина). У 2002 році разом із партнерами придбав українську частину групи, що стала самостійною компанією.

У 2012 році заснував інвестиційно-девелоперську компанію Eastgate Development, сфокусовану на розвитку масштабних проєктів комерційної нерухомості та залученні іноземних інвестицій в Україну.

У 2014 році заснував інвестиційну компанію VI2 Partners з офісами у Києві та Відні. Напрями діяльності – прямі інвестиції, формування та управління портфелем активів, інвестиційний банкінг.

20 жовтня 2019 року Кабінет міністрів України погодив кандидатуру Олексія Чернишова на посаду голови Київської обласної державної адміністрації. Указ про призначення підписав президент України 28 жовтня 2019 року.

4 березня 2020 року увійшов до оновленого складу Кабінету міністрів України як міністр розвитку громад та територій України. Окреслені Чернишовим пріоритети на посаді – реформа децентралізації, реформа ДАБІ, регіональний розвиток, реформа системи ЖКГ, міжнародне співробітництво.

Читайте також:
"Втома" від Шмигаля: Чи можлива відставка прем'єр-міністра України та уряду і що кажуть нардепи та закон?
Зеленський Зеленський "втомився" від Шмигаля і збирається його звільнити
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
В уряді прогнозують зменшення видатків на оборону В уряді прогнозують зменшення видатків на оборону