USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

У січні кількість вакансій зросла на 12%: Які фахівці були найбільш затребувані

Найбільш затребуваними фахівцями в Україні є менеджери з продажу, продавці-консультанти, бухгалтери, водії та кухарі
робота, вакансії
Джерело: відкриті джерела

В Україні у січні, порівняно з груднем 2022 року, кількість вакансій зросла на 12% – це рекордна кількість вакансій після повномасштабного вторгнення. Такі дані публікують в Опендатабот.

"Топ-5 регіонів, де найбільше шукають працівників, незмінний четвертий місяць поспіль – це Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська та Івано-Франківська області. Найбільший приріст вакансій за місяць зафіксовано в Одеській (+26%), Хмельницькій (+23%), та Харківській областях (+20%)", – зазначено на платформі.

Найбільшу кількість резюме розміщують кандидати з Чернівецької, Сумської, Київської та Житомирської областей. 

Найбільш затребуваними фахівцями в Україні є менеджери з продажу, продавці-консультанти, бухгалтери, водії та кухарі. Натомість, як й раніше, кандидати активно відгукуються на вакансії ретушерів, front-end програмістів, тестувальників, вебдизайнерів та адміністраторів салону краси.

Цікаво, що у січні частіше роботу шукали жінки – 55% від загальної кількості кандидатів. Нові резюме чоловіків складають 44%, ще 0,8% шукачів не зазначали свою стать.

На початку року активізувалися у пошуках роботи літературні редактори, вчителі початкових класів, діловоди, прессекретарі та SEO-спеціалісти. Їх резюме було розміщено найбільше. Разом з тим більш ніж половина людей (52%), шо розмістили резюме у січні, не мають досвіду роботи.

Роботодавці, які беруть на роботу переселенців, продовжать отримувати виплати від держави й у 2023 році – урядову програму виплат продовжили ще на рік. Сума компенсації роботодавцю становитиме 6700 гривень (розмір мінімальної заробітної плати, – ред.). Ці кошти держава виплачує за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу впродовж двох місяців.

Читайте також:
У Міноборони зараз є понад 8,5 тисяч активних вакансій У Міноборони зараз є понад 8,5 тисяч активних вакансій
Бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БпЛА. Топові рекрутингові компанії склали список найпопулярніших вакансій від ЗСУ Бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БпЛА. Топові рекрутингові компанії склали список найпопулярніших вакансій від ЗСУ
За час великої війни в Україні побільшало жінок на За час великої війни в Україні побільшало жінок на "чоловічих" посадах
Вперше в історії: В Україні за рік кількість офіційних безробітних зменшилась більш ніж у два рази Вперше в історії: В Україні за рік кількість офіційних безробітних зменшилась більш ніж у два рази