USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БпЛА. Топові рекрутингові компанії склали список найпопулярніших вакансій від ЗСУ

Заробітна плата в пропозиціях на порталах варіюється від 17 тис. гривень для бухгалтера до 125 тис. гривень для гранатометників
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

На платформах для пошуку роботи Міноборони та топові українські рекрутингові сервіси зібрали десятки тисяч відгуків на вакансії до Сил оборони майже за два місяці. ЗСУ отримали понад 37 тис. резюме на найпопулярніші військові вакансії, пише Forbes.

За даними, найбільше пропозицій – близько 11% – від Морської піхоти ЗСУ. Серед інших – 12-та бригада спеціального призначення НГУ "Азов", 66-та окрема механізована бригада імені князя Мстислава Хороброго Сухопутних військ ЗСУ тощо.

"У п’ятірку найпопулярніших вакансій входять бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БпЛА. У топі також – оператори, водії, охоронці та артилеристи. Отримують відгуки й на вакансії Прикордонної служби, логістики та медицини", – йдеться в аналізі.

Які зарплати пропонують?

Заробітна плата в пропозиціях на порталах варіюється від 17 тис. гривень для бухгалтера до 125 тис. гривень для гранатометників, водіїв-електриків, інструкторів-командирів тощо. Від 20 тис. гривень для діловодів, водіїв та кухарів до 125 тис. гривень для старших бойових медиків, військових айтівців, пожежників, командирів міномета.

Кількість працевлаштованих військових джоб-сайти відмовилися коментувати, посилаючись на секретність даних.

"Доступ до цієї інформації має тільки Генштаб ЗСУ. Та й відстежувати кількість працевлаштувань складно, бо процес найму до Сил оборони тривалий. Утім, вища обізнаність населення про можливість податися на "цивільні" спеціальності тягне за собою збільшення відгуків і швидкість закриття вакансій. Знаємо про результати, коли такі вакансії закривали навіть за два тижні", – пояснюють експерти.

Рекрутинг до Сил оборони України

Нагадаємо, восени минулого року Міністерство оборони України розпочало проєкт з рекрутингу до Збройних сил України. Відповідний договір підписали заступниця міністра оборони Наталія Калмикова та голова організації Lobby X Владислав Грезєв.

Новини за темою: За час великої війни в Україні побільшало жінок на "чоловічих" посадах

Уже станом на початок січня цього року 389 підрозділів Сил безпеки та оборони України розмістили оголошення про 1 тис. 847 вакансій на профільних сайтах з працевлаштування.

Також 12 січня у Львові на засіданні виконкому ухвалили рішення виділяти 50 тис. гривень від громади тому, хто підпише контракт із ЗСУ. А конкретно – з військовими частинами Десантно-штурмових військ та Морською піхотою.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку