USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

50 тисяч українців отримають додаткові виплати

Додаткових 2220 гривень щомісяця протягом трьох місяців отримають ті громадяни, які подали заявку у 2022 році
виплати

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

50 тисяч українців отримають додаткові виплати завдяки співпраці Мінсоцполітики з Норвезькою радою у справах біженців. Про це інформує Міністерство соціальної політики.

"22 березня 2023 року відбулася зустріч міністерки соціальної політики Оксани Жолнович з головою представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC) Роберто Віла-Сексто", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час заходу були окреслені питання подальшої взаємодії з представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні та залучення експертів представництва до нових проєктів у соціальній сфері, які будуть впроваджуватися міністерством. 

Сторони домовились про продовження надання міжнародної допомоги від NRC та підтримки вразливих категорій громадян України, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. 

Відбулось урочисте підписання додаткових домовленостей до Меморандуму про взаєморозуміння для надання грошової допомоги з використанням даних українських бенефіціарів між Міністерством соціальної політики та представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Протягом 2023 року з використанням платформи "єДопомога" додаткову грошову підтримку в розмірі 2220 гривень щомісяця протягом трьох місяців отримають ще 50 тисяч громадян України, які подали заявку у 2022 році.

Уряд продовжив на рік виплати для роботодавців, які беруть на роботу переселенців

Роботодавці, які беруть на роботу переселенців, продовжать отримувати виплати від держави й у 2023 році. Урядову програму виплат продовжили ще на рік, повідомляють в Мінреінтеграції.

Сума компенсації роботодавцю становитиме 6700 гривень (розмір мінімальної заробітної плати, – ред.). Ці кошти держава виплачує за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу впродовж двох місяців.

Зазначено, що Кабмін доповнив джерела фінансування програми – відтепер така компенсація буде здійснюватися за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття й інших джерел, не заборонених законодавством.

Передбачається, що витрати Фонду у 2023 році становитимуть 308,2 мільйона гривень при прогнозованому працевлаштуванні 23 тисяч ВПО.

Для порівняння, торік профінансовано виплати на загальну суму майже 200 мільйонів гривень за працевлаштування понад 16 тисяч внутрішніх переселенців.

Додамо, сума прожиткового мінімуму впродовж 2023-го змінюватися не буде, а тому розраховувати на підвищення соціальних виплат не варто. Соціальна підтримка залишатиметься в рамках 2022 року.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном