USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У Міноборони зараз є понад 8,5 тисяч активних вакансій

На одну позицію претендують 12 кандидатів
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Зараз українцям пропонують 8 тис. 520 вакансій, які надійшли від 1 тис. 245 військових частин. Про це сказали в пресслужбі Міністерства оборони України в коментарі DOU.

На вакансії вже є 105 тис. 891 відгук, тобто на одну позицію претендують 12 кандидатів.

"На початку 2024 року таких вакансій було орієнтовно 3 тис. 200, а відгуків – понад 46 тисяч", – йдеться у повідомленні. 

Що передувало?

Нагадаємо, в листопаді 2023 року Міноборони запустило проєкт із рекрутингу до Сил оборони.

У відомстві уточнили, що рекрутери працюватимуть в інтересах армії безплатно. Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини.

Після погодження кандидатури на певну вакансію кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базовий військовий вишкіл, який триває один місяць, та за потреби фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби.

Також у Міноборони розповіли про результати роботи першого рекрутингового центру, який запрацював нещодавно у Львові.

"Тут провели 187 співбесід. Оформили 100 анкет кандидатів на військову службу, 39% із них допомогли сконтактуватися з військовими частинами. 10% кандидатів – жінки", – розповіли в міністерстві.

У відомстві додали, що в планах – відкрити рекрутингові центри у всіх великих містах України.

Раніше

На платформах для пошуку роботи Міноборони та топові українські рекрутингові сервіси зібрали десятки тисяч відгуків на вакансії до Сил оборони майже за два місяці. ЗСУ отримали понад 37 тис. резюме на найпопулярніші військові вакансії, пише Forbes.

За даними, найбільше пропозицій – близько 11% – від Морської піхоти ЗСУ. Серед інших – 12-та бригада спеціального призначення НГУ "Азов", 66-та окрема механізована бригада імені князя Мстислава Хороброго Сухопутних військ ЗСУ тощо.

"У п’ятірку найпопулярніших вакансій входять бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БпЛА. У топі також – оператори, водії, охоронці та артилеристи. Отримують відгуки й на вакансії Прикордонної служби, логістики та медицини", – йдеться в аналізі.

Читайте також:
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, – Сирський Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, – Сирський