USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Польщі найбільш мобілізований електорат – це виборці опозиції, – польський політолог

Ставлення до України не зміниться, однак може змінитися його якість
Марек Сієрант
Марек Сієрант
Джерело: UWN YouTube

На нинішніх парламентських виборах поляки дуже змобілізовані. Передусім це електорат опозиції, розповів в ефірі UWN польський політолог і журналіст Марек Сієрант.

Він підтвердив, що явка виборців на виборах висока.

"На попередніх виборах явка була набагато гірша. А тепер поляки дуже змобілізовані. Звісно, я свій вибір зробив з самого ранку, віддав карту до скриньки і маю надію, що мій голос буде вирішальним", сказав він.

При цьому наголосив, що ставлення Польщі до України після виборів не зміниться, однак може змінитися його якість.

"Буде зміна в якості, але принципи залишаються такі самі чи це буде правляча партія "Право і  справедливість" у влади, чи це буде "Громадська платформа". Я думаю, якщо буде "Громадська платформа", то буде більш чутливою до України і більш професійною у своїх діях, менше популізму, менше демагогії, менше закидів, які ми бачили зі сторони польської уряду, деякі з них засадні, деякі ні, деякі просто суто пропаганда і виборча кампанія.

Але я думаю, що буде більш якісно, і маю надію, що наша нова влада сяде до розмов з українською владою і будемо говорити про новий трактат, стратегічний трактат між Україною і Польщею. Я пригадую, що це дуже важливо, щоб ми оновили майже кожну галузь, разом як одна сила і в економіці, і мілітарному плані, і в багатьох інших виступали у світі, тому що, якщо Польща буде разом з Україною, то дуже важко буде нам і Західній Європі ігнорувати або нас, або вас. Коли ми будемо разом, то це досить велика сила і територія, і це реально міняє свою геополітику в Європі", зазначив політолог.

Нагадаємо, сьогодні у Польщі проходять парламентські вибори. Голосування триватиме до 21:00 за місцевим часом (22:00 за Києвом). Після цього дільниці закриються і будуть оприлюднені перші результати екзит-полів.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Бій Усик - Ф'юрі: За контрактом, Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни Бій Усик - Ф'юрі: За контрактом, Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено