USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Міноборони відреагували на нібито завищені ціни на обкладинки в тендері

Внутрішній фінансовий аудит веде перевірку ціни приблизно у 350 гривень за одну штуку
гроші
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві оборони України заперечили інформацію, яку поширювали в медіа, що на сім тисяч папок для особових справ збираються витратити понад 20 мільйонів гривень. Про це повідомили в пресслужбі відомства.

У міністерстві пояснили, що сім тисяч папок – це кількість одиниць лише у першому лоті тендера. Насправді лотів було чотири, з них загалом збиралися закупити 58 тисяч тек. Тобто за такого розрахунку одна тека коштує близько 350 гривень.

"Окремі користувачі поділили цю суму (20 мільйонів гривень, – ред.) на кількість одиниць лише в першому лоті – сім тисяч. Кількість обкладинок у лотах №2, №3 та №4 не врахували. Так і виникла неправдива ціна по 3 тисячі гривень за штуку", – прокоментували в Міноборони.

І додали, що внутрішній фінансовий аудит веде перевірку ціни приблизно у 350 гривень за одну теку. Поки він триває, договорів щодо закупівлі цих обкладинок не підписуватимуть.

Новини за темою: У Міноборони відреагували на інформацію ЗМІ про "розкрадання" західної зброї в Україні

Що передувало?

5 листопада була інформація, що Міністерство оборони замовило сім тисяч тек для особових справ "осіб молодшого і старшого офіцерського складу, а також осіб рядового, сержантського і старшинського складу". На них начебто мали витратити 20 мільйонів гривень, тобто близько трьох тисяч за одну теку.

Скандали із закупівлями Міноборони

Громадська антикорупційна рада при Міністерстві оборони України просить Національне антикорупційне бюро розібратися з двома компаніями, які зірвали поставки зброї: польською Alfa Sp z o.o. і ТОВ "Львівський арсенал". Про це стало відомо із заяви голови Громадської ради Євгена Грушовця до директора НАБУ Семена Кривоноса, з якою ознайомилася "Українська правда".

За інформацією ЗМІ, до поля зору Громадської ради потрапили декілька ризикованих контрагентів з ознаками корупційних ризиків та недоброчесності.

Також влітку в Міністерстві оборони України визнали "незначні" недоліки з куртками та штанами з військової форми, за які відомство наперед заплатило мільйони гривень. Про це стало відомо 23 серпня під час засідання антикорупційного комітету при Верховній Раді України.

Новини за темою: Зникнення грошей на зброю: У Боснії і Герцеговині розслідують ймовірну купівлю заводу за кошти Міноборони України

За даними журналістів, на засідання, яке збирали для обговорення розслідування, ймовірно, неякісної військової форми, не прийшов міністр оборони Олексій Резніков, якого запросили парламентарі. Натомість був його заступник Денис Шарапов.

Разом з тим у Міністерстві оборони України сказали, що не здійснювали закупівлю форми для підрозділу ТрО Збройних сил України, щодо якої проводиться розслідування. Коментар оприлюднили на сайті відомства.

Так, за матеріалами слідства, у 2022 році між військовою частиною та швейною фабрикою уклали договори на поставку форменого одягу для військовослужбовців.

Ще про корупційні скандали читайте в нашому матеріалі.

Новини за темою: Рахункова палата підтвердила дані про розкрадання на харчах в Міноборони Резнікова
Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень