USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Кабмін дозволив під час воєнного стану не оприлюднювати інформацію про закупівлі на потреби оборони

Причина: захист даних від ворога
форма ЗСУ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів на час воєнного стану дозволив не публікувати інформацію про закупівлі на потреби оборони, а також не розголошувати розташування підприємств-постачальників. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Тепер без відкритих торгів або електронного каталогу можуть відбуватись закупівлі за нагальною потребою для ЗСУ, військових формувань, Вищих військових навчальних закладів, правоохоронних органів, ДСНС, а також закупівлі "Укрзалізниці", які спрямовані на ремонти та відновлення техніки.

Причина: захист даних від ворога.

Крім того, можна не вказувати населений пункт, де розташоване підприємство для якого здійснюють закупівлю, а лише, наприклад, район чи область.

Також замовники отримали право закуповувати товари у країн-партнерів, з якими Україна уклала угоди про вільні державні закупівлі без нижньої межі.

Зворотня сторона медалі

Водночас зазначимо, що чимало недобросовісних чиновників зловживають та збагачуються на закупівлях.

Зокрема, нещодавно підозру отримав командир однієї з військових частин на Кіровоградщині, який через недбалість допустив переплату майже 12 млн гривень при закупівлі паливних резервуарів.

Також правоохоронці викрили заволодіння 15,2 млн гривень при закупівлі Харківською обласною військовою адміністрацією харчових продуктів для гуманітарних потреб. 

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів