USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Телескоп Вебба виявив планету-океан: Чи може там бути життя?

Планета K2-18 b має у 8,6 раза більшу масу, ніж Земля, і розташована на відстані близько 120 світлових років від неї
1
Ілюстрація екзопланети K2–18 b. (Автор зображення: NASA, ESA, CSA, Джозеф Олмстед)
Джерело: відкриті джерела

Космічний телескоп Вебб провів спостереження за екзопланетою K2-18 b. Нові дані вказують на те, що в атмосфері екзопланети є сліди вуглекислого газу та метану, і водночас немає аміаку. Науковці припускають, що під багатою на водень атмосферою K2-18 b існує океан. Про це пише видання Space.com.

Також зазначається, що космічний телескоп виявив диметилсульфід (DMS), який на Землі виробляється лише як побічний продукт життя, в основному створений фітопланктоном. 

"Майбутні спостереження Вебба зможуть підтвердити, чи DMS дійсно присутній в атмосфері K2–18 b на значних рівнях", – пояснив астроном Кембридзького університету та провідний автор дослідження Нікку Мадхусудхан.

Чи може бути життя на екзопланеті? 

Зараз науковці досить обережно ставляться до припущень про позаземне життя на K2-18 b.

"Навіть якщо на планеті є океан і атмосфера, що містить молекули вуглецю, це не означає, що на ній є життя", – ідеться у повідомленні.

Також у дослідженні зазначається, що всередині планети може міститься лід, який утворюється за високих температур і під високим тиском, як у надрах Нептуна.

Якщо це так, то це означатиме, що на планеті може кипіти рідка вода, що робить її океани занадто гарячими для життя. 

Тепер команда дослідників продовжить спостерігати за K2–18 b за допомогою телескопа Вебба, оскільки вони прагнуть підтвердити свої висновки, а також зібрати більше інформації про умови навколишнього середовища на екзопланеті. 

Раніше ми писали, що компанія SpaceX здійснила приватний космічний політ до Міжнародної космічної станції. Екіпаж складався з колишнього астронавта NASA і трьох клієнтів.

Місія під назвою AX-2 увійшла в історію, оскільки дослідниця стовбурових клітин Раяна Барнаві стала першою жінкою з Саудівської Аравії, яка полетіла в космос.

Теги: космос
Читайте також:
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети
Повідомлення про ядерну російську зброю в космосі можуть бути реальними, – експерт Повідомлення про ядерну російську зброю в космосі можуть бути реальними, – експерт
Здатна знищувати супутники. Чим небезпечна ядерна космічна зброя Росії Здатна знищувати супутники. Чим небезпечна ядерна космічна зброя Росії