USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Суд стягнув майже 11 млн гривень на користь Міноборони. Підрядники порушили умови державних контрактів

Стягнення стосуються порушень зобов'язань на закупівлю товарів оборонного призначення
Міноборони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Суд стягнув із суб’єктів господарювання за трьома різними справами 10 997 866,61 гривні на користь Міністерства оборони України. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Стягнення стосуються порушень виконання умов державних контрактів та термінів виконання взятих підрядниками зобов’язань на закупівлю товарів оборонного призначення.

У Міноборони зазначили, що в результаті переговорів команди юристів відомства з постачальниками ще на етапі доарбітражного врегулювання, тобто без судового процесу, іноземні контрагенти перерахували до державного бюджету штрафні санкції за двома контрактами на суму 29 098,20 євро (майже 1,2 мільйона гривень, – ред.).

"Міністерство оборони постійно стежить за виконанням контрагентами умов договорів на постачання товарів і послуг для потреб ЗСУ і в разі неналежної роботи захищає інтереси держави у судах", – пояснили у відомстві.

Раніше

Ми повідомляли, що лише за останній квартал 2023 року в Міністерстві оборони України встановили фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 мільярдів гривень. Тоді зазначалося, що найбільшу частину роботи відомства наразі становить аудит і контроль за витрачанням коштів.

СБУ викрила зловмисників із міста Дніпро, які планували продати до Росії запчастини до винищувачів МіГ-29. Партії цих авіаційних комплектуючих були викрадені на одному з українських підприємств.

Також Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки викрили очільника оборонного заводу, який розкрадав бюджетні кошти на закупівлі запчастин для бойових літаків ЗСУ.

Новини за темою: До бюджету повернули 1,5 млрд гривень, які розікрали на закупівлі артснарядів

Міністерство оборони України запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень на закупівлі спеціальних навушників.

Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини