USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

За останній квартал року в Міноборони встановили фінансових порушень на понад 10 млрд гривень, – заступник міністра Джигир

Найбільшу частину роботи відомства наразі становить аудит і контроль витрачання коштів
міноборони будівля

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Лише за останній квартал цього року в Міністерстві оборони України встановили фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 мільярдів гривень. Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів заступник міністра оборони Юрій Джигир.

За словами чиновника, відшкодування та усунення переважної частини з порушень організували безпосередньо під час проведення внутрішніх аудитів.

"До дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягли більше ніж триста осіб. Питання щодо притягнення до інших видів відповідальності вирішують після передання результатів внутрішніх аудитів до правоохоронних органів", – пояснив Джигир.

І зауважив, що найбільшу частину роботи відомства наразі становить аудит і контроль витрачання коштів.

"Результатів у подоланні корупції від нової команди Міноборони очікують всі – і суспільство, і країни – партнери НАТО та ЄС. Проте системні зсуви в подоланні корупції відбудуться лише тоді, коли ми побудуємо дієві механізми захисту від неї. Працюємо над цим, але зміни потребують часу, а доки найбільша робота дістається внутрішнім аудиторам міністерства", – додав чиновник.

Новини за темою: У Міноборони відреагували на нібито завищені ціни на обкладинки в тендері

Скандали із закупівлями Міноборони

Громадська антикорупційна рада при Міністерстві оборони України просить Національне антикорупційне бюро розібратися з двома компаніями, які зірвали поставки зброї: польською Alfa Sp z o.o. і ТОВ "Львівський арсенал". Про це стало відомо із заяви голови Громадської ради Євгена Грушовця до директора НАБУ Семена Кривоноса, з якою ознайомилася "Українська правда".

За інформацією ЗМІ, до поля зору Громадської ради потрапили декілька ризикованих контрагентів з ознаками корупційних ризиків та недоброчесності.

Також влітку в Міністерстві оборони України визнали "незначні" недоліки з куртками та штанами з військової форми, за які відомство наперед заплатило мільйони гривень. Про це стало відомо 23 серпня під час засідання антикорупційного комітету при Верховній Раді України.

Новини за темою: Зникнення грошей на зброю: У Боснії і Герцеговині розслідують ймовірну купівлю заводу за кошти Міноборони України

За даними журналістів, на засідання, яке збирали для обговорення розслідування, ймовірно, неякісної військової форми, не прийшов міністр оборони Олексій Резніков, якого запросили парламентарі. Натомість був його заступник Денис Шарапов.

Разом з тим у Міністерстві оборони сказали, що не здійснювали закупівлю форми для підрозділу ТрО Збройних сил України, щодо якої проводиться розслідування. Коментар оприлюднили на сайті відомства.

Так, за матеріалами слідства, у 2022 році між військовою частиною та швейною фабрикою уклали договори на поставку форменого одягу для військовослужбовців.

Ще про корупційні скандали читайте в нашому матеріалі.

Новини за темою: Рахункова палата підтвердила дані про розкрадання на харчах в Міноборони Резнікова
Читайте також:
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор