USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

За хабар: Колишня суддя Господарського суду Сумщини отримала шість років тюрми з конфіскацією половини майна

Також призначили заборону обіймати певні посади строком на три роки
хабарниця
Скріншот із зали засідання
Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок екссудді Господарського суду Сумської області і призначив шість років позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Її викрили п'ять років назад при одержанні хабаря в чотири тисячі доларів, пише пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Повідомляється, що суддю визнали винуватою у вчиненні злочину. Крім покарання у вигляді позбавлення волі, постановили й конфіскувати половину належного їй на праві власності майна. Також призначили заборону обіймати певні посади строком на три роки.

"Вирок суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення (26 липня, - ред.), якщо його не буде оскаржено в апеляційному порядку", - зазначають прокурори.

Що відомо про справу судді-хабарниці?

За даними слідства ще на початку червня 2019 року суддя запропонувала посереднику позивача передати їй хабар у розмірі чотири тисячі доларів США. Це мало б відбутися за умови винесення позитивного рішення у справі про скасування рішення селищної ради щодо надання дозволу на розробку проєкту землевідведення. І нібито для зміни цільового статусу земельної ділянки.

5 червня того ж року суддя у своїй же квартирі отримала наперед обумовлену суму грошей. Далі в той же день, об 11 годині в Господарському суді Сумської області відбулося судове засідання. Суддя винесла рішення, яке повністю задовольняло вимоги позивача про скасування рішення селищної ради.

Новини за темою: ВАКС обрав запобіжний захід третьому судді Київського апеляційного суду, якого викрили на хабарі

Нещодавно стало відомо про ще одного суддю-хабарника, який замість відрядження поїхав на Карибські острови на круїзному лайнері. Він використав підроблений лист-запрошення для участі в конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС.

Суддя раніше отримав підозру в корупційній діяльності, а тепер отримав нову – в шахрайстві та підробленні документів.

Читайте також:
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
Росіяни ракетою вдарили по колоні зерновозів у Сумській області Росіяни ракетою вдарили по колоні зерновозів у Сумській області
Суд обрав запобіжний захід нардепу Дмитруку, який втік за кордон Суд обрав запобіжний захід нардепу Дмитруку, який втік за кордон
Мер Ромен отримав підозру за побиття секретаря місцевої ради у 2023 році Мер Ромен отримав підозру за побиття секретаря місцевої ради у 2023 році