USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США можуть передати Україні касетні боєприпаси, – CNN

Остаточне рішення Білого дому очікується найближчим часом
Байден в Києві_2

Президент США Джо Байден

Джерело: Офіс Президента

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена може незабаром схвалити відправку касетних боєприпасів в Україну. Напередодні вона отримала лист від двопартійної групи американських законодавців. Про це пише CNN.

За інформацією джерел, знайомих з цією справою, адміністрація Байдена "наполегливо розглядає можливість схвалення передачі спірних боєголовок касетних боєприпасів Україні".

"Безсумнівно, це значно вплине на хід контрнаступу", – сказав CNN американський чиновник.

Остаточне рішення Білого дому очікується найближчим часом. Якщо воно буде позитивним, зброя може бути включена в новий пакет військової допомоги Україні вже наступного місяця.

Видання пише, що українські чиновники підштовхують США до постачання боєприпасів ще з минулого року. Передбачається, що це допоможе скоротити чисельну перевагу Росії в артилерії.

Повідомляється, що лінії оборони росіян виявилися укріпленими краще, ніж передбачалося.

"Касетні боєприпаси, які у Сполучених Штатах залишились у великих кількостях з моменту їхнього поступового виведення з експлуатації у 2016 році, можуть допомогти українській стороні провести успішний контрнаступ", – пише видання.

У Конгресі прохання Києва щодо касетних бомб підтримували. Проте Білий дім виступав проти через міжнародний договір 2008 року, який забороняє виробництво, використання і накопичення касетних боєприпасів: їх застосування не повинно загрожувати цивільним об'єктам та мирному населенню. Цей договір ухвалили 123 країни, зокрема 28 членів НАТО.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів