USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

США мають достатньо коштів, щоб продовжити навчати українських пілотів на F-16, – АР

Попри відсутність нових пакетів озброєння для України, Сполучені Штати навчатимуть пілотів далі
F-16

F-16. Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки мають достатньо грошей для того, щоб продовжувати навчати українських бійців на винищувачах F-16. Про це повідомляє АР із посиланням на начальника Нацгвардії США Дена Хокансона.

"Відсутність фінансування означає, що США не змогли надіслати Україні жодних нових пакетів зброї, попри жорстоку кампанію бомбардувань з боку Росії. Але навчання пілотів вдалося продовжити", – пояснив Хокансон.

Військовий додав, що Сполучені Штати мають ресурси та можливості, щоб продовжити навчання, яке вже розпочали.

"Якщо вирішимо збільшити це, очевидно, нам знадобляться ресурси для підготовки додаткових пілотів і наземного допоміжного персоналу", – зазначив Хокансон.

Що передувало?

Українські пілоти 25 жовтня 2023 року розпочали навчання польотів на F-16. Про це повідомляло видання Air & Space Forces з посиланням на ВПС Сполучених Штатів Америки.

За словами представника відомства, тоді "невелика кількість" українських пілотів почала навчання у 162-му авіаційному підрозділі Національної гвардії Арізони з "основ F-16".

"Навчальна програма відповідатиме базовим знанням і навичкам кожного пілота і, як очікується, триватиме кілька місяців", – сказав представник ВПС США.

162-е крило готує пілотів на базі національної гвардії Морріс, яка розташована в міжнародному аеропорту Тусон. Це єдиний підрозділ ВПС Сполучених Штатів, якому доручено навчати іноземних пілотів на F-16, що є частиною його повсякденної місії.

Крило навчило понад два десятки країн керувати F-16.

Новини за темою: Початок навчання українських пілотів на F-16 у Румунії: Ігнат роз’яснив (оновлено)

Також раніше ексміністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що українські пілоти, інженери й техніки уже розпочали навчання на винищувачах F-16. Так, у Данії навчаються і пілоти, і авіатори. Планується кілька хвиль навчань.

До того ж у листопаді минулого року при Міністерстві оборони України створили спеціальну структуру, яка має забезпечити процес інтеграції літака F-16 в загальну систему Сил оборони України. 

Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві